IMG_9084-normal.jpg

Tässä jauhelihakastikkeen ohje, jota nykyään käytän. Tällaiseksi se on käsissäni vuosien varrella muokkautunut. Ihan peruskastike, joka sopii parhaiten pastan tai perunan kanssa.

Jauhelihakastike

400 g paistijauhelihaa

1 sipuli

3/4 tl (ruusu)suolaa

2 tl paprikajaugetta

2 tl kuivattua basilikaa

kreikkalaista, suolatonta jauhelihamaustetta (tai esim. maustepippuria)

4 rkl puolikarkeita spelttijauhoja

1 1/2 rkl kookosöljyä (tai rypsiöljyä)

noin 7 dl vettä (riippuen kuinka löysää kastiketta haluaa)

3/4 pala kasvisliemikuutiota

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää loppuvaiheessa sipuli. Lisää mausteet ja sekoita. Kaada jauhelihaseos lautaselle/kulhoon kastikkeen teon ajaksi.

Mittaa jauhot pannulle (pannua ei tarvitse pestä jauhelihan paiston jälkeen). Voit halutessasi ruskistaa hieman jauhoja. Lisää öljy ja sekoita se jauhoihin. Lisää vesi vähitellen joukkoon. Sekoita seos aina tasaiseksi tahnaksi ja lisää sitten lisää vettä. Lisää kasvisliemikuutiopala ja sekoita, kunnes se on liuennut joukkoon. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen vielä noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Kaada jauhelihaseos kastikkeen joukkoon ja sekoita. Laita kansi päälle ja anna hautua sammutetun lieden päällä 5-10 minuuttia.

IMG_9085-normal.jpg