Tein myös nämä poikamme 1-vuotissynttäreille. Nämä ovat vähän samantapaisia kuin nämä kinkkuiset hyrrät, mutta halusin tehdä kasvisversion.
Kesäkurpitsahyrrät
Rahkavoitaikina
250 g margariinia
250 g maitorahkaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Sekoita rahka ja pehmeä margariini keskenään. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Laita taikina tuorekelmuun ja jääkaappiin vähintään tunniksi tai yön yli. Sen jälkeen taikinaa on helpompi kaulia.
Täyte
1 rs (à 180 g) Italian yrtit-tuorejuustoa (tai jotain muuta yrttistä tuorejuustoa)
1 pieni (à 250 g) kesäkurpitsa
1 rkl oliiviöljyä
1 maustemitta mustapippuria
1 maustemitta (ruusu)suolaa
100 g salaattijuustoa (feta)
1 ruukku tuoretta basilikaa hienonnettuna
Pinnalle
125 g emmental-mozzarellajuustoraastetta
Ripottele vähän jauhoja pöydälle ja kauli taikinasta iso, suorakaiteen muotoinen levy. Levitä pintaan tuorejuusto. Kuori kesäkurpitsa, koverra sisus pois ja pilko pieniksi kuutioiksi. Kuullota palat lähes pehmeiksi pannulla oliiviöljyssä. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Ripottele kesäkurpitsapalat tuorejuuston päälle. Levitä päälle salaattijuusto (murensin paloja hieman) ja basilikasilppu.
Kääri levy pitkittäissuunnassa rullalle. Jos haluat vähän pienempiä hyrriä, voi levyn halkaista pitkittäin kahteen osaan ja rullata levyt kahdeksi rullaksi. Leikkaa rullasta/rullista 1,5-2 cm:n paloja. Aseta palat leikkauspinta ylöspäin leivinpaperoidulle uunipellille. Ripottele kierteiden pintaan juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, tai kunnes ne ovat saaneet hieman väriä.
Kommentit