Tähän uskomattoman hyvänmakuiseen ja uskomattoman terveelliseen marjaan sain tutustua menneenä viikonloppuna veljeni kautta. Veljeni ja hänen vaimonsa ovat myös supertykästyneet tähän marjaan. Ollessaan Brasiliassa he saivat myös maistaa açai-marjoista tehtyä pehmeää kastiketta jäätelön päällä. Voin vain kuvitella miltä açai-smoothiet maistuvat!! Brasiliassa tämä on todella suosittu marja.

Veljeni osti tämän purkin eräästä luomu -ja lähituotekaupasta. Siellä tämä litran purkki maksoi 3,22 €. Hämmästys oli suuri, sillä veljeni kotimaassa Norjassa samanlainen purkki maksaa 72 €!! Ei siis ihme, että sieltä sitä ei tule ostettua.

Açai-marja (lausutaan asai) muistuttaa hyvin paljon mustikkaa. Maku on kuitenkin aika erilainen. Sellainen suloisen makea ja raikas. Açai-marjat kasvavat korkeissa palmupuissa Amazonin sademetsissä Brasiliassa. Niissä on runsaasti vitamiineja, kivennäisaineita ja paljon muitakin ihmiskeholle terveellisiä ainesosia. Açai-marjan on tutkittu olevan jopa maapallon ravintorikkain supermarja.

Lisää tietoa açai.-marjasta löytyy täältä sekä täältä. Ja tätä löytyy siis ainakin Lahdessa sijaitsevasta EkoPlus+-luomukaupasta (uskoisin, että muistakin luomukaupoista tätä voisi löytyä). Siellä haluaisin käydä!! Äitini on käynyt siellä paljon. Siellä myydään myös luonnonkosmetiikkaa. Niihin olisi tarkoitus tutustua piakkoin ja tarkoitus olisi vähitellen vaihtaa "myrkky"meikit luonnonmeikkeihin. Vähän tutustuinkin niihin jo eräillä messuilla ja hullaannuin heti :)

No, mutta siis suosittelen maistamaan erikoisen hyvää açai-marjamehua!