Halusin vähän vaihtelua jauheliha- ja kasvislasagnelle ja päätin tehdä kinkkulasagnea. Sovelsin parista reseptistä oman versioni. Löysin vinkkejä esimerkiksi täältä Cebicin keittiössä-blogista. Seuraavaksi aion tehdä lohilasagnea!

Kinkkulasagne

lasagnelevyjä

Kinkkukastike

1 iso sipuli

1 valkosipulinkynsi (nyt en laittanut)

loraus rypsiöljyä

400 g kinkkua (laitoin ylikypsää savusaunapalvikinkkua)

1 punainen paprika

500 g paseerattua tomaattia

2 1/2 dl Kippari ruokakermaa

1-2 dl vettä

1/2 dl sweet chili-kastiketta

1/2 tl mustapippuria

1 tl sokeria

1 tl basilikaa

2 rkl vehnäjauhoja

noin 1 dl vettä

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipuli. Kuulota niitä öljyn seassa pannussa vähän aikaa. Pese ja pilko paprika ja lisää ne pannulle hautumaan muutamaksi minuutiksi. Pilko kinkkusuikaleet ja lisää ne pannulle. Paista hetki ja lisää sitten paseerattu tomaatti ja ruokakerma. Lisää vesi huuhtomalla sillä samalla purkit. Lisää mausteet. Sekoita jauhot veteen ja sekoita seos kastikkeeseen. Hauduta kastiketta vielä noin 15 minuuttia.

Juustokastike

1/2 dl rypsiöljyä

1 dl vehnäjauhoja

1 l maitoa

3/4 tl (ruusu)suolaa

1/4 tl valkopippuria

3 dl juustoraastetta

Pinnalle

noin 2 dl juustoraastetta

Kuumenna kattilassa öljy. Sekoita joukkoon jauhot. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia. Mausta kastike ja lisää juustoraaste. Sekoita kunnes juusto on sulanut.

Voitele vuoka. Levitä vuoan pohjalle kerros juustokastiketta. Lado päälle lasagnelevyjä, niiden päälle kinkkukastiketta, sitten valkokastiketta, lasagnelevyjä jne, kunnes ainekset loppuvat. Laita päällimmäiseksi lasagnelevyjä ja niiden päälle juustokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla 40-45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Lasagnen kaveriksi lautaselle sopii hyvin raikas salaatti.