IMG_0864-normal.jpg

Jaksamisjuoman ohje on jo blogissani Intiaanisokeri-täysruokosokeri-postauksen yhteydessä. Nyt haluan kuitenkin laittaa sen tänne ihan erikseenkin, koska olen itse taas niin innostunut siitä! Jaksamisjuoma on Masajo-perheyrityksen kehittelemä juoma, joka on erinomainen korvaaja mm. energiajuomille, urheilujuomille ja kahville. Juoma on hyvä apu mm. urheilijoille, työssäkäyville, matkoille ja ihan muuten vain nautittavaksi. Maku on ainakin minun mielestäni todella hyvä. Minä maistan jälkimakuna pehmeän toffeen. Suola maistuu juuri sopivasti pienenä vivahteena.

Jaksamisjuomaa suositellaan juotavaksi joka aamu, koska yön aikana kehosta haihtuu vettä ja suoloja. Näin päivä alkaa mukavasti ja keho saa pitkäkestoisen energiapaketin. Vesi tuo keholle nestettä, ruususuola korjaa menetettyjä suoloja ja intiaanisokeri antaa pitkäkestoista energiaa (intiaanisokerissa ei tule samanlaista rajua energiapiikkiä kuin valkoisessa käsitellyssä sokerissa, vaan energia jakautuu pitkällä ja tasaisella tahdilla). Kesähelteillä jaksamisjuoma on erittäin hyvä keholle!

Jaksamisjuomasta löytyy lisää tietoa Masajo-perheyrityksen kotisivuilta täältä. Ruususuola-kristallisuolasta löytyy lisätietoa täältä ja intiaanisokeri-täysruokosokerista täältä.

Minä olen nyt muutaman kerran juonut Jaksamisjuomaa ennen  juoksulenkkiä ja olen huomannut selkeän lisätehon. Noin puolessavälissä lenkkiä tulee uutta puhtia ja loppulenkin jaksaa juosta keveämmin.

Jaksamisjuoma

3 dl vettä

1/4 tl ruususuola-kristallisuolaa

2-3 rkl intiaanisokeri-täysruokosokeria

Sekoita nämä keskenään. Suositellaan juotavaksi joka aamu. Aluksi voi kokeilla pienempää määrää (vaikkapa puoli annosta). Intiaanisokerin määrää voi itse säädellä oman maun mukaan. Minä tykkään useimmiten laittaa sitä 3 rkl. Urheilusuorituksen aikana veden määrän voi tuplata.

IMG_0870-normal.jpg

Jaksamisjuoman sekaan voi laittaa lisäksi Masajon raaka Macajauhetta, jos haluaa keholle vielä enemmän puhtia. Maca on Andeilla kasvava juurikasvi. Purkin kyljessä komeilee Andien karhu :) Macajauheesta löytyy kattavat tiedot Masajon kotisivuilta täältä.

IMG_0824-normal.jpg

Macajauhetta voi Jaksamisjuoman lisäksi lisätä mm. smoothien, ruokien ja salaatin joukkoon. Suositeltava päiväannos on 1-4 tl eli 1-5 g aloittaen 1/2-1 tl ja lisäten määrää vähitellen.

IMG_0826-normal.jpg

Tähän jaksamisjuomalasilliseen lisäsin 1 maustemitallisen Macajauhetta. Nuo pikkumurut ovat macaa. Se tuo juoman pintaan hennon vaahtoreunan :)

IMG_0883-normal.jpg