297-normal.jpg

Sain kunnian tehdä kakun siskoni työkaverin pojan kaverisynttäreille. Poika täytti 8 v. ja toiveena oli tämäntapainen Angry birds -kakku Marsipaanipossun blogista. Tämä oli ensimmäinen Angry birds -kakkuni. Nämä hahmot ovat minulle vielä aika vieraita ja nyt pääsinkin tutustumaan niihin vähän lähemmin. Aikamoisia veijareita! En kyllä vieläkään tiedä niistä varmaan puoliakaan, mutta enköhän tässä matkan varrella opi lisää :)

Halusin kokeilla taas uusia juttuja. Angry birds-hahmot päätin tehdä Cake pops-tyyliin. Niistä lisää täällä. Puupölkyt tuunasin Pätkis-patukoista. Omar-karkeista muovailin myös jotain. Pätkispölkyistä lisää täällä ja muista koristeista täällä. Kinuskikissalta löysin tämän ohjeen fudgekuorrutukseen kakulle. Päällystin sillä alemman kakun.

Pätkis-mangokakku

Pohja

7 munan tumma sokerikakkupohja

3 munan tumma sokerikakkupohja

Ohje pohjiin löytyy täältä.

Kostutus

reilu 1 dl säilykemangotölkin sokerilientä

Jaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Leikkaa leivinpaperista palat vuokien pohjalle, joissa kakut on paistettu. Laita kakkupohjien pohjalevyt vuokiinsa. Kostuta levyt mangoliemellä.

Pätkismousse

Ohje löytyy täältä.

Valmista pätkismousse ja jaa se vuokiin pohjalevyjen päälle. Laita jääkaappiin jähmettymään toisen täytteen teon ajaksi.

Mangotäyte

1 prk (150 g) Jam it! -mangohilloa

Mangomousse, ohje löytyy täältä.

Laita keskimmäiset kakkulevyt pätkismoussen päälle vuokiin ja kostuta ne. Levitä levyjen päälle mangohillo. Valmista mangomousse. Kun mousse on hetken aikaa jähmettynyt jääkaapissa, levitä se mangohillon päälle vuokiin. Anna jähmettyä jääkaapissa hetken aikaa. Laita päällimmäiset kakkulevyt vuokiin ja kostuta ne. Vuoraa vuoat foliolla tai kelmulla ja anna jähmettyä/maustua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Siirrä isompi kakku tarjoilualustalle.

Alemman kakun kuorrutus

1 1/2 dl vispikermaa

2 rkl tomusokeria

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Fudgekuorrutus, ohje löytyy täältä.

Vaahdota kerma ja mausta se tomusokerilla ja kaakaojauheella. Levitä vaahtoa ohut kerros tasaisesti isomman kakun päälle ja reunoille. Vaahtoa voi jäädä vähän yli. Valmista fudgekuorrutus ja päällystä sillä kakku. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Ylemmän kakun kuorrutus

Kaakaoinen kreemi, ohje löytyy täältä.

500 g valkoista marsipaania (Sallinen)

tummaa kaakaojauhetta

Valmista kaakaoinen kreemi ja levitä sitä ohuelti ta tasaisesti pienemmän kakun päälle ja reunoille. Värjää marsipaani kaakaojauheella. Minä värjäsin molemmat pötköt ensin erikseen ja yhdistin ne sitten ja muovasin tasaiseksi. Kauli marsipaani tomusokeroidulla alustalla 2-2 1/2 mm paksuiseksi, pyöreäksi levyksi. Sen tulisi ylettyä vähän kakun alareunan yli. Nosta levy kakun päälle ja silota pinta. Leikkaa ylimääräinen reunaosa pois ja siisti alareuna esim. marsipaaniveitsellä. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Kakkujen kokoaminen toistensa päälle.

Leikkaa kovahkosta, muovisesta kalvosta ympyrä, joka on vähän pienempää kakkua pienempi (käytin muovista, ohutta tablettia). Katso, mihin kohtaan haluat ylemmän kakun ja työnnä siihen kohtaan muutama pitkä coctailtikku kakun sisään tueksi. Laita tikut tasaisin välimatkoin. Leikkaa tikuista törröttävät osat pois niin, että kakusta näkyy vain pikkuisen tikun päätä (tikku saa tulla ihan vähän ulos). Aseta leikattu muovilevy tikkujen päälle ja nosta ylempi kakku levyn päälle. En leikannut nyt alemmasta kakusta kuorrutetta pois ylemmän kakun kohdalta. Muovilevy oli vähän ylempää kakkua pienempi, joten kakulla oli tarttumapintaa.

Koristeluun

suklaarusinoita

nämä koristeet

nämä koristeet

valmista sokerikuorrutetta

Kiinnitä sokerikuorrutteella suklaarusinoita kakkujen alareunaan. Kiinnitä koristeet haluamiisi paikkoihin.

Kakku valmiina kuorrutettavaksi.

IMG_5492-normal.jpg

Alemman kakun päälle tuli kaakaoinen kermavaahto ja sen päälle fudgekuorrutus.

IMG_5498-normal.jpg

Fudgekuorrutus.

IMG_5507-normal.jpg

Ylemmän kakun päälle tuli kaakaoinen kreemi ja sen päälle tummalla kaakaojauheella värjätty marsipaanilevy.

IMG_5499-normal.jpg

Päällystetty kakku (hämärässä otettu kuva).

IMG_5515-normal.jpg

Angry birds -hahmot valmiina kakkuun.

IMG_5475-normal.jpg

266-normal.jpg

267-normal.jpg

Possut eivät aavista, että heitä väijytään :D

268-normal.jpg

Shhhhh..

271-normal.jpg

Shhhhh..

289-normal.jpg

Lintu yrittää varmaan näpistää possujen räjähdelaatikon.

269-normal.jpg

Tämä possu tosin vartioi sitä hartaasti.

286-normal.jpg

284-normal.jpg

Pätkis-pölkkyjä.

300-normal.jpg

Linnut valmiina ampumaan possuja ritsalla.

282-normal.jpg

Lakunauhaa ritsassa.

291-normal.jpg

290-normal.jpg

Tämä lintu haluaisi etuilla ritsankäytössä.

299-normal.jpg

277-normal.jpg

Aavikkohenkinen kakku.

276-normal.jpg

Suklaarusinat käyvät hyvin muurina ja kivinä. Kiinnitin ne valmiilla sokerikuorrutteella.

298-normal.jpg

Hahaa, väijyjälinnut!

273-normal.jpg

Kakku oli sen verran korkea, että kuljetuslaatikon kansi piti tehdä kahdesta kannesta. Ihan kätevästi se teipaten sujui. Leikkasin "ikkunaan" ilmareiän, koska kakku tarjottiin vasta seuraavana päivänä.

305-normal.jpg

ONNEA vielä 8-vuotiaalle pojalle!!