IMG_9305-normal.jpg

Äitini teki tänään näitä ihania enkeli-joulutorttuja tyttäreni kanssa, kun tyttö oli päässyt eskarista ♥ Kiva idea näin joulun aikaan! Äiti oli löytänyt ohjeen täältä Myllyn Paras-sivustolta. Inka halusi myös kokeilla uutta mäyräkoiramuottia ja teki erilaisia leivoskokoonpanoja. Mäyräkoira on rakastettavan ihana!!!

Enkeli-joulutortut

(10 kpl)

500 g lehti- tai voitaikinalevyjä

200 g sitruunarahkaa

50 g valkosuklaata

100 g paistonkestävää aprikoosimarmeladia

Sulata valkosuklaa ja anna jäähtyä haaleaksi. Sekoita se rahkan kanssa. Leikkaa taikinalevyt kahteen osaan. Nosta neliöpalat leivinpaperoidulle uunipellille. Tee jokaisen taikinaneliön kulmiin vinot viillot kohti keskustaa, noin puoleenväliin saakka. Laita yläosaan keskelle nokare aprikoosimarmeladia. Laita sen alapuolelle isompi nokare sitruunaniin-valkosuklaarahkaa. Nosta sivuilla olevien palojen alakulmat käsiksi, että ne jäävät marmeladinokareen alapuolelle. Nosta sitten yläosan kulmat alas hiuksiksi niin, että niiden kulmat ovat käsien päällä. Kostuta kulmat vedellä ennen kiinnittämistä, jotta ne pysyvät uunissa ollessa kiinni.

Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 minuuttia.

Äidin piirtämä hahmotelma.

IMG_9314-normal.jpg

Paistoa vailla.

IMG_9299-normal.jpg

Enkelitortut-normal.jpg

IMG_9308-normal.jpg

Tyttäreni halusi kokeilla uutta mäyräkoiramuottia :)

IMG_9303-normal.jpg

IMG_9302-normal.jpg

IMG_9304-normal.jpg

Valmiita mäyräkoiraleivonnaisia.

IMG_9310-normal.jpg

Mäyräkoira pehmoisella aprikoosityynyllään :)

Koiratorttu-normal.jpg