IMG_3912-normal.jpg

Osallistuin näillä kookoskeoilla Leivontafoorumin tammikuun leivontahaasteeseen täällä. Aiheena oli Tarkan euron budjetti ja rahaa sai käyttää 8 €. Täältä löytyy oma haastepostaukseni. Sen lopussa näkyvät ostokseni ja käyttämäni rahasumma.

Mahtava ylläri oli se, että kekoni ylsivät palkintosijoille! Kiitos taas kivasta haasteesta ja näppäristä resepteistä! Täältä löytyy palkintoni Dansukkerilta.

Nämä kookoskeot ovat nopeat ja helpot valmistaa. Ne sopivat hyvin tähän hetkeen, kun ulkona on joka puolella lumikinoksia. Ohje on Leila Lindholmin Pala kakkua – ja paljon muuta -kirjasta. Ohjeessa oli 1 rkl amarettolikööriä, rommia tai punssia vaihtoehtoisesti, mutta laitoin vettä. Kastoin vinkin mukaan keot suklaaseen. Suklaa ja kookos sopivat mielestäni hyvin yhteen. Suklaapohja kruunaa kekoset. Nämä ovat päältä hieman rapeita ja sisältä pehmeitä.

Kookoskeot

(16 kpl)

50 g margariinia

2 kananmunaa

1 dl sokeria

5 ½ dl kookoshiutaleita

1 pestyn limetin raastettu kuori

1 rkl vettä

noin 100 g tummaa suklaata

Sulata margariini ja sekoita joukkoon muut ainekset. Anna seoksen turvota noin 10 minuuttia. Muovaa taikinasta kekoja leivinpaperoidulle uunipellille (helpottaa ja nopeuttaa, jos käyttää jotakin muottia kuten minikokoista suppiloa, suippoa teesiivilää tai isoa tyllaa). Kypsennä kookoskekoja 175 °C:ssa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes keot alkavat saada hieman väriä. Anna kekojen jäähtyä.

Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Kasta jäähtyneiden kekojen pohjat suklaasulaan ja aseta ne paperivuokiin tai tiheälle ritilälle valumaan. Anna jähmettyä jääkaapissa ja tarjoa.

Tätä pikkuista suppiloa käytin muottina.

IMG_3902-normal.jpg

Keot matkalla uuniin.

IMG_3901-normal.jpg

Halkaistu keko valmiina suuhun.

IMG_3924-normal.jpg

Kookoskekorasia lumikeon päällä :)

IMG_3913-normal.jpg

Saamani kommentti Leivontafoorumin haasteessa

- Herkullisen näköisiä. Jos oikein kiire ennen vieraita tulee, voi jättää kenties suklaakuorrutteen pois, varmaan maistuvat hyviltä myös ilman.