IMG_9950-normal.jpg

Sain juuri Dansukkerilta palkinnon ja siinä oli mukana haudutetun glögin ohje, kuin tilauksesta :) Minulla kun oli aikomuksenakin tehdä glögiä. Oli tosi hyvää! Vähän samaa makua kuin valmiissa glögeissä, mutta vaan maukkaampaa. Onneksi pakkasessa oli vielä yksi anopilta saatu mustaherukkamehutiivistepullo :)

Haudutettu glögi

12 dl vettä

3 dl sokeroitua mustaherukkamehutiivistettä

1/2 - 1 dl dl ruokosokerisiirappia

1 pussi (25 g) glögimaustetta

1-2 appelsiinia viipaloituna (jätin pois)

Lisäksi

Eskimo haudutuspussi (kannuun tarkoitettu koko)

rusinoita

manteleita

Kuumenna vesi. Laita glögimauste haudutuspussiin ja laita pussin suu solmuun (minä käytin tyhjennettyjä teepusseja). Lisää kuumaan veteen mustaherukkamehutiiviste ja ruokosokerisiirappi. Sekoita ja laita glögimaustepussi joukkoon hautumaan. Peitä astia/pannu kannella ja anna hautua vähintään 10 minuuttia. Sen jälkeen haudutuspussin voi ottaa pois (sen voi heittää biojäteastiaan).

Leikkaa jokaiseen glögilasiin kaksi appelsiiniviipaleen puolikasta ja kaada lämmintä glögiä päälle. Laita sekaan halutessasi rusinoita ja manteleita.

Tämän Dansukkerin ohjeen mukaan tein glögiä :)

IMG_9925-normal.jpg

Minä ebn saanut käsiini haudutuspussia, joten leikkasin neljästä pyramidimallisesta teepussista kulmat, tyhjensin ne ja täytin glögimausteella. Suljin pussien suut ompelulangalla.

IMG_9933-normal.jpg

Ruokosokerisiirappia, minulle uusi tuttavuus :)

IMG_9971-normal.jpg

Nam, lämmintä glögiä ja uunituoreita piparkakkuja ♥ Täältä löytyy piparkakkujen ohje.

IMG_9937-normal.jpg