Tein tämän soijalasagnen melkein samalla reseptillä kuin yleensä teen jauhelihalasagnen. Korvasin vaan jauhelihan soijarouheella. Pilkoin sekaan myös aiemmin tekemiäni hunajaporkkanoita. Niiden ohje löytyy täältä. Näissä hunajaporkkanoissa ei ollut timjamia. Täysin maustamattomat, kypsennetyt porkkanatkin kävisivät oikein hyvin. Soijarouhetta on kyllä tosi helppo käyttää. Se on myös tosi riittoisaa ja sitä on yleensä kaapissa varalla jos tulee tarvetta kasvisruoalle.

Soijalasagne

noin 12 lasagnelevyä

Soijakastike

3 dl tummaa soijarouhetta

6 dl vettä

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 tl (ruusu)suolaa

1 tl paprikajauhetta

400 g tomaattimurskaa

70 g tomaattisosetta

2 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

2 tl kuivattua basilikaa

Mittaa kuumalle pannulle vesi ja soijarouhe. Anna soijan turvota vedessä noin 5 minuuttia.  Sekoita joukkoon silputtu sipuli, suola ja paprikajauhe. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi, tomaattimurska, tomaattisose, vesi ja kasvisliemikuutio. Hauduta kannen alla 10-15 minuuttia. Mausta vielä basilikalla.

Lisäksi

noin 550 g hunajaporkkanoita pilkottuna

Juustokastike

2 rkl rypsiöljyä

1 dl vehnäjauhoja

1 L maitoa (käytin rasvatonta maitoa)

1/2 tl (ruusu)suolaa

1 maustemitta maustepippurisekoitusta

2 dl juustoraastetta

Laita rypsiöljy kuumaan kattilaan. Lisää sekaan vehnäjauhot ja sekoita. Lisää maitoa pienissä erissä niin, että sekoitat aina seoksen voimakkaasti tasaiseksi ja sitten lisäät taas maitoa. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen 3-5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Mausta suolalla ja maustepippurilla. Lisää juustoraaste ja sekoita tasaiseksi.

Pinnalle

2 dl juustoraastetta

Voitele iso, suorakaiteen muotoinen vuoka öljyllä. Levitä vuoan pohjalle ohut kerros  juustokastiketta. Laita päälle vierekkäin lasagnelevyjä (minulla mahtui kolme). Kaada levyjen päälle soijakastiketta ja ripottele 1/3 porkkanakuutioista. Levitä sen päälle juustokastiketta. Tee samanlaisia kerroksia vielä 2. Levitä viimeiseksi lasagnelevyjen päälle juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa alatasolla 40-45 minuuttia. Anna ruoan vetäytyä liinan tai folion alla noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Soijalasagnea ja raikasta fetasalaattia.