Joskus viime vuonna näin Kinuskikissalla tämän Minttusuklaajuustokakun ja päätin joskus tehdä sellaisen. Nyt tuo hetki koitti. Tätä oli tarjolla Inkan synttäreillä.

Tein päälle vielä tämän peilikirkkaan kaakaokuorrutteen, jonka myös löysin Kinuskikissalta.  Tein tämän kakun juhlia edeltävänä päivänä. Juhlapäivänä suklaakuorrute oli omasta mielestäni vielä vähän liian hallitseva, jolloin sen alla oleva minttukerros ei päässyt tarpeeksi oikeuksiinsa. Kolmantena päivänä maut olivat tasaantuneet ja silloin kakku oli parhaimmillaan!

Tuo minttukerros oli tosi kivan makuista. Miestäni lainaten se maistui ihan Minttupuffet-jäätelölle! Tässä ohje miten itse tein.

Minttusuklaajuustokakku

Pohja

200 g (15 kpl) Minttudominakeksejä

75 g margariinia

Sulata margariini. Erota eri kulhoihin keksien kuoret ja täyte. Murusta keksiosat ja sekoita joukkoon täyteosat ja sulatettu margariini. Sekoita tasaiseksi. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm olevan irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla (reunoihin voi myös käyttää reunakalvoa). Painele keksimuruseos pohjalle.

Täytemousse

4 dl vispikermaa

2 kananmunanvalkuaista

Vatkaa vispikerma. Erottele kananmunat ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto vispivaahdon sekaan. Jaa täytemousse kahteen osaan. Laita toinen osa jääkaappiin odottamaan.

Maitosuklaakerros

2 liivatelehteä

150 g maitosuklaata

100 g maustamatonta tuorejuustoa

2 rkl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto ja sekoita. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Sekoita liivateliemi suklaa-tuorejuustoseokseen. Yhdistä seos toiseen täytemoussepuolikkaaseen ja kääntele tasaiseksi. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 30 minuuttia.

Minttusuklaakerros

2 liivatelehteä

sinistä ja vihreää pastaväriä

100 g maustamatonta tuorejuustoa

1 1/4 tl piparminttuaromia

150 g valkosuklaata

2 rkl vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Värjää jäljellä oleva täytemoussepuolikas vihreällä ja sinisellä pastavärillä. Todella pieni määrä väriä riittää. Minä laitoin coctailtikun avulla kumpaakin väriä pienen sipaisun ja silti väristä tuli aika voimakas.

Sekoita tuorejuuston sekaan piparminttuaromi. Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Yhdistä suklaasula ja tuorejuusto ja sekoita. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata liivatteet sekaan. Sekoita liivateliemi suklaa-tuorejuustoseokseen. Yhdistä seos jäljellä olevaan täytemoussepuolikkaaseen. Tarkista maku ja lisää piparminttuaromia tarvittaessa.

Kaada seos vuokaan maitosuklaatäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.

Peilikirkas kaakaokuorrute

3 liivatelehteä

1/2-1 dl tummaa kaakaojauhetta (riippuen kuinka vahvan makuista haluaa)

3/4 dl sokeria

3 dl rasvatonta maitoa

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.

Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita kaakaokastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada haalea kaakaokastike täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä tarjoilualustalle.

Suklaalastut

130 g Pandan valkosuklaata

sinistä ja vihreää pastaväriä

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Värjää suklaa coctailtikun avulla sinisellä ja vihreällä pastavärillä samanväriseksi kuin minttusuklaakerros (minä tein vähän vaaleampia). Levitä suklaa muutaman millin paksuiseksi levyksi leivinpaperille ja anna jähmettyä jääkaapissa. Leikkaa sitten suklaasta juustohöylän avulla suklaalastuja. Asettele kakun päälle haluamallasi tavalla.

Suklaasydämet tein tummasta suklaasta. Sulatin suklaan, pursotin suklaasydämiä ja osan koristelin koristerakeilla. Laitoin sydämet jääkaappiin jähmettymään paksukantisen kirjan väliin niin, että kirja oli vähän v-asennossa.

Tätä teen toistekin!