IMG_6775-normal.jpg

Leivontafoorumin kesäkuun leivontahaasteessa on aiheena "Tuunaa eines", löytyy täältä. Tällä kertaa perustana piti käyttää jotakin makeaa einestä kuten kääretorttua, pullaa, kakkua tms. Sen sai koristella mielensä mukaan, mutta uunia, liettä tai esim. mikroa ei saanut käyttää kuin lämmitystarkoituksessa. Nyt pääsi siis suht vähällä vaivalla. Haasteen herkkuja voikin hyvin hyödyntää mökkeilyssä ja retkeilyssä.

Minulla ei ollut etukäteen oikein mitään ajatusta. Päätin, että menen kauppaan ja katselen hyllyjä ja haen sieltä inspiraation. Pysähdyin tiikerikakun eteen ja näin heti siihen pari täyteväliä ja koristelun. Halusin suklaisen maun kaveriksi mansikan. Pursotin kokeeksi lopuksi vielä tummaa suklaata pinnalle, mutta se oli mielestäni ihan turha lisä. Kakun kulmistakin olisi voinut hyvin jättää kerma-rahkapursottehtyä nyt näin.ukset pois, mutta tulipa

Kakusta tuli raikkaan ja maukkaan makuinen. Leikkauskin onnistui tosi hyvin, koska tiikerikakku on tosi pehmeää, mutta kuitenkin tiivistä ja täyte pysyi hyvin kasassa. Hauska, helppo ja nopea haaste :)

Pehmeä tiikerikakku saa raikkaan mansikkakylvyn saadessaan väliinsä ja päällensä mansikkaista kerma-rahkavaahtoa nappaamalla tuoreita mansikoita koristeeksi. Tiikeri on kesämielellä!

Tiikerin sukellus mansikkaan -kakku

(riittää hyvin kuudelle hengelle)

1 suorakaiteen muotoinen tiikerikakku, 350 g

1 1/2 dl vispikermaa

1 prk (200 g), maustettu rahka Makea mansikka

1 rkl tomusokeria

12 suurehkoa mansikkaa (170-200 g)

Jaa tiikerikakku vaakatasossa kolmeen osaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon rahka ja tomusokeri. Ota täytettä varten 2 dl vaahtoa toiseen kulhoon. Laita loppu vaahto pursotinpussiin (käytin tähtityllaa) ja anna olla jääkaapissa täytön ajan.

Pilko puolet mansikoista pieniksi paloiksi ja sekoita täytevaahdon joukkoon. Laita kakun pohjaosa tarjoiluvadille ja levitä puolet täytteestä sen päälle. Nosta keskimmäinen levy päälle ja levitä sen päälle loput täytteestä. Nosta kansiosa päälle. Pursota kakun kanneksi kerma-rahkavaahtoa. Pursota vaahtoa myös kakun alareunaan ja kulmiin (jos haluat). Siivuta loput mansikoista. Asettele mansikkasiivut kakun päälle (en laittanut mansikoiden päätypaloja).

Tiikerikakku ennen sukellusta.

IMG_6767-normal.jpg

Halkaistu tiikerikakku.

IMG_6769-normal.jpg

Tiikeri nappaa mansikoita koristeeksi.

IMG_6771-normal.jpg

Kesämielinen tiikeri.

IMG_6781-normal.jpg

Tiikeri alkoi ahneeksi ja kävi vielä suklaasuihkussa.

IMG_6784-normal.jpg

Superraidoitettu tiikeri :D

IMG_6787-normal.jpg

IMG_6794-normal.jpg

IMG_6803-normal.jpg

Tiikerin sukellus mahaan alkakoon :D

IMG_6793-normal.jpg

Saamani kommentit Leivontafoorumin haasteessa.

(6 pistettä)

- maistuva makupari

- Tästä ei tiikeri enää parane, nam.

- Ihana kesäpuku tiikerillä!

- Ihanan herkullisen näköinen luomus!