Halusin kerran tehdä sydämellistä jauhelihamureketta. Laitoin korppujauhoja muutamaan kohtaan sydämenmuotoisen pikkuleipämuotin avulla. No, eihän ne enää erottuneen kun mureke oli valmis. Sanotaanko nyt sitten niin, että tämä mureke oli ainakin rakkaudella tehty ;) Tulipahan taas kokeiltua jotain hassua.

Mehevä jauhelihamureke

1 sipuli

noin 1 rkl rypsiöljyä

1 dl korppujauhoja

2 dl ruokakermaa 7 %

600 g paistijauhelihaa

1 kananmuna

1-2 dl raastettua kesäkurpitsaa

1 tl (ruusu)suolaa

1/2 tl paprikajauhetta

1 maustemitta Barbeque yrttimix+valkosipuli-seosta

1 tl kuivattua basilikaa

1 maustemitta jauhettua mustapippuria

1/2 prk maustamatonta tuorejuustoa

Pinnalle

korppujauhoja

Kuori ja pilko sipuli ja kuullota se öljyssä pannulla. Kuori kesäkurpitsa, poista lusikalla sisusta ja raasta se karkeaksi raasteeksi. Sekoita ruokakerma korppujauhoon ja lisää kaikki ainekset joukkoon. Voitele uunivuoka ja painele mureketaikina siihen. Ripottele pinnalle korppujauhoja. Paista 200-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia tai kunnes mureke on kypsää.

Tässä mureke ennen paistamista.

Murekkeen kanssa oli tarjolla pinaattiperunamuusia (perunamuusiin lisätty sulatettua pakastepinaattia) ja paprikakukkasia.