IMG_8198.jpg

Sain Prescott Oy:lta Kermalehmä -kermatoffeekarkkeja (säilöntäaineettomia). Ensin olin suunnitellut käyttäväni niitä jonkinlaiseen juustokakkuun, mutta halusinkin jotain muuta. Suunnittelin nämä maistuvat muffinssit varta vasten Kermalehmiä ajatellen. Intiaanisokeri sopii näihin leivonnaisiin ihan erityisen hyvin, koska sen maku muistuttaa leipomuksissa juurikin toffeeta. Kermalehmiä löytyy sekä taikinasta, kuorrutteesta että koristeena.

Toffeiset muffinssit

(noin 13-14 normaalikokoista muffinssia)

100 g voita

2 dl intiaanisokeria

2 kananmunaa

3 1/2 dl puolikarkeita spelttijauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 dl kookosmaitoa

10 kpl (noin 100 g) Kermalehmä -kermatoffeekarkkeja

Pilko toffeekarkit pieniksi paloiksi. Vaahdota pehmeä voi ja intiaanisokeri sähkövatkaimella tai puulusikalla. Lisää munat yksitellen joukkoon samalla hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää ne taikinaan vuorotellen kookosmaidon kanssa. Sekoita joukkoon pilkotut toffeepalat.

Annostele taikina muffinssivuokiin joko lusikoimalla tai pursotinpussista pursottamalla. Laita taikinaa vuokiin 2/3 verran, jotta taikinalle jää kohoamisvaraa. Paista muffinssit 175-asteisessa uunissa keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes taikina on kypsynyt.

Kuorrutus

15 Kermalehmä -kermatoffeekarkkia

1 dl vispikermaa

1 1/2 dl vispikermaa

100 g maustamatonta tuorejuustoa

pari Kermalehmä -kermatoffeekarkkia

Mittaa ainekset paksupohjaiseen kattilaan. Kuumenna seosta keskilämmöllä niin kauan, että toffeekarkit sulavat kerman joukkoon ja seos on tasaista. Ota kattila pois liedeltä ja kaada seos toiseen kulhoon. Kun seos on jäähtynyt haaleaksi, laita kulho jääkaappiin ja anna seoksen jäähtyä täysin kylmäksi (muuten se ei vaahtoudu kunnolla).

Vaahdota jäähtynyt toffeeseos. Vaahdota toisessa kulhossa kerma. Lisää tuorejuusto vatkauksen loppuvaiheessa hiljaisella vatkausteholla. Painele seosta hellästi tarvittaessa tasaiseksi esimerkiksi nuolijalla (jos joukossa näkyy vielä tuorejuustonokareita). Kaada kermaseos toffeeseokseen ja kääntele ne nuolijalla sekaisin. Jos kuorrute vaikuttaa yhtään löysähköltä kuorruttamiseen, anna sen olla hetken aikaa jääkaapissa tai lisää vielä hieman tuorejuustoa.

Kaada kuorrute pursotinpussiin, jossa on tähtitylla (1M). Pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinssien päälle haluamallasi tavalla. Murustele pari Kermalehmäkarkkia ja ripottele toffeemurua muffinssien koristeeksi.

Kermalehmiä ♥

IMG_8180.jpg

Uunista tulleet muffinssit.

IMG_8169.jpg

Jäähtynyt toffeeseos.

IMG_8172.jpg

Vaahdotettu toffeeseos.

IMG_8173.jpg

Valmiit toffeiset muffinssit.

IMG_8191.jpg

Tein pursotukset kahdella eri tyylillä. Tässä "ruusuinen" pursotus.

IMG_8194.jpg

Tässä toisenlainen pursotus.

IMG_8195.jpg

IMG_8189.jpg

Muffinssi sisältä. Pehmoista ja toffeista.

IMG_8209.jpg

Tein muutaman muffinssin tällaisiin vähän korkeampiin muotteihin.

Toffeemuffinssit.jpg