IMG_6659.jpg

Tein näitä jo viime vuonna kesällä. Raukat unohtuivat, mutta nyt löysin ne ja laitan vihdoin tänne :) Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruoka-liitteestä kesäkuu 2013.

Pähkinäkuorrutettu seiti

(4 annosta)

1 pkt eli 4 × 100 g seitiä annospaloina

3 rkl hasselpähkinöitä

3 rkl manteleita

3 rkl seesaminsiemeniä

1 tl jauhettua juustokuminaa

1/2 tl ruususuolaa

1 dl puolikarkeita spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)

1 kananmuna

Paistamiseen

kookosöljyä

Anna seitipalojen sulaa ja valuta ylimääräinen neste. Hienonna pähkinät, mantelit ja siemenet mausteiden kanssa esimerkiksi monitoimikoneessa. Kääntele seitipalat jauhoissa, sen jälkeen kevyesti vatkatussa kananmunassa ja lopuksi pähkinä-mausteseoksessa. Paista seitipalat keskilämmöllä öljyssä pannulla noin 4 minuuttia molemmin puolin. Tarjoile vaikkapa perunamuusin kanssa.

IMG_6660.jpg