Laitan Inka-tarinoitsijan perään vähän poikienkin kuulumisia.

Meidän pieni Romeomme täytti juuri 3 kk. Hän on sellainen superhelppo hoidettava, oikea unelmavauva! Hän alkoi nukkua yöt putkeen 2,5 kk ikäisenä. Yöunet kestävät noin 20.30-9.30 pojan herätessä vain 6-6.30 syömään jatkaen taas uniaan. Tyttären kerhoaamuina minun onkin usein herätettävä poika, koska kahtena päivänä kerho alkaa klo 9. Sitten Romeo nukkuu yhdet kunnon 3-5 tunnin päikkärit nukahtaen samoihin aikoihin veljensä kanssa eli keskipäivällä. Noissa väleissä poika saattaa ottaa pienet , korkeintaan tunnin tirsat.

Hereillä ollessaan Romeo on melkein aina tyytyväinen. Hän juttelee paljon, hymyilee ja nauraa. Eniten naurattaa tietenkin oma peilikuva. Hän tykkää seurata isosiskon ja isoveljen puuhia. Lelut kiinnostavat nyt paljon enemmän kuin aiemmin. Vielä Romeo ei tartu niihin itse, mutta osaa pitää vaikka helistintä kädessä jos sen laittaa siihen.

Eilen oli 3 kk neuvola. Romeolla oli kauheasti asiaa neuvolantädille ja hymy oli herkässä. Sitten mieli muuttuikin kun pieni sai kolme rokotusta. Illalla oli vähän kuumetta ja reidet ovat arat, mutta onneksi noista toipuu pian. Romeo oli millilleen saman mittainen kuin siskonsa saman ikäisenä. Sisko oli tosin kilon kevyempi :) Mitat olivat nyt 59,5 cm ja 6420 g. Ihan hyvin poika kasvaa :)

Enpä voi siis valittaa :) Varsinkaan, kun pienen pojan isoveli on taas TODELLA vilkas!

No, vastapainoksi sitten tämä meidän Vaahteramäen Eemelimme, joka täytti toissapäivänä 2,5 v. Mio on aina ollut meneväinen ja täynnä energiaa. Hän alkoi kiipeilemään ennen kuin oppi kävelemään. Kun Mio oppi 1 vuotta täytettyään kävelemäänkin, unohtuivat samalla jo opitut sanat. Sanat ovat vieläkin vähän hukassa. Mio sanoi pitkään vaan sanojen ensimmäisen tai viimeisen tavun. Nyt Mio jo koittaa sanoa koko sanan. Kunnon sanoja ovat ainakin maja, orava, kakka, pora, mummu, paappa, ei ja hyi. Melkein oikein tulevat esim. myös sanat äijä = äiti, mua = mulle, Iia = Inka, i'i = Inka, haha = saha, tiitti = kiitti, piia = pissa, paia = paina ja kako = kato. Sieltä ne pikkuhiljaa siis tulevat :)

Mio on myös oma-aloitteisesti oppinut käymään potalla. Aiemmin se ei kiinnostanut. Nyt Mio käyttää vaippaa enää päikkäreillä ja yöunilla ja hyvin on mennyt. Toki joskus sattuu vahinko, mutta aika harvoin enää. Uudet, kivat kalsarit innostivat myös osaltaan vaipattomuuteen.

Miolla on ollut nyt meneillään ihan mahdoton tahtokausi. Sitä oli havaittavissa jo alkuvuodesta, mutta nyt vauvan syntymän jälkeen se on kärjistynyt. Välillä menee hermo tosi herkästi ja ihan mistä vaan ja poika huutaa ja kiukkuaa minkä jaksaa. Siskonkin kanssa tulee enemmän kinasteltua. Miokin on päässyt tutustumaan miettimispenkkiin. Saa välillä miettiä, mikä on oikein ja mikä väärin ja milloin pitää pyytää anteeksi. Mio kiukkuaa selkeästi enemmän silloin kun on väsynyt.

On Miolla paljon rauhallisiakin päiviä. Sellainen oli viimeksi eilen. Mio leikki pitkiä aikoja leluillaan ihan rauhassa ja siskonkin kanssa leikit sujuivat. Inkan ja Mion lempileikki on, että he tekevät majan jomman kumman sänkyyn. Siellä he sitten kikattelevat ja hassuttelevat. Rauhallisina päivinä Mio tulee usein halailemaan ja sanoo "ra" eli "rakastan" ♥

Touhukas poikamme tarvitseekin nyt paljon ulkoilua, jotta voi purkaa energiaa ja temmeltää. Tosin kun olen Mion ja Romeon kanssa kolmistaan puistoilemassa Inkan ollessa kerhossa, Mio tykkää enimmäkseen vaan leikkiä kuorma-autonsa kanssa, keinua tai käydä rannassa katselemassa kiviä ja vettä. Oli miten oli, raitis ilma tekee aina hyvää! Mio on halunnut nyt myös kävellä itse kotiin. Pitää nätisti rattaista kiinni ja kulkee vierellä reippaasti :) Ihana pieni vekkulimme! Mio pääsee varmaan taas piakkoin ihan yksin isovanhemmille hoitoon, jolloin hän saa jakamatonta huomiota. Sellainen tekee joskus hyvää. Inkakin pääsee sitten vuorollaan yksin yökylään ja joskus on molempien vuoro yhtäaikaa. Ihanaa kun sekä minulla että miehelläni on sellaiset isovanhemmat, jotka jaksavat touhuta lasten kanssa!

Tällaista poikien elämää tällä hetkellä :)