Tein tämän piparminttukreemin tähän Prinsessan mansikkakakkuun. Ohje on Ihastuttavat kuppikakut-kirjasta. Mintunvihreä väri sopisi kreemille hyvin. Nyt kuitenkin värjäsin sen vaaleanpunaiseksi, koska se väri sopi paremmin kakkuun. Voi kreemin tietenkin jättää valkoiseksikin :)

Tämä kreemi sopii hyvin muffinssien ja kuppikakkujen kuorrutteeksi sekä kakun täytteeseen, kuorrutukseen ja tarttumapinnaksi marsipaanin tai sokerimassan alle. Jos kreemiä laittaa kakun pintaan vain tarttumapinnaksi marsipaanille tai sokerimassalle, riittää puolikas annos. Minä tein sekä tarttumapinnan että pursotuksia ja siihen meni kokonainen annos. Tämä kreemimäärä riittää kuorruttamaan noin 15-20 normaalikokoista tai noin 60 minikuppikakkua/muffinssia.

Piparminttukreemi

110 g suolatonta voita

60 ml kevytmaitoa

½ tl piparminttuaromia

500 g tomusokeria

vaaleanpunaista pastaväriä

Siivilöi tomusokeri. Mittaa toiseen kulhoon huoneenlämpöiset voi ja maito sekä piparminttuaromi ja puolet tomusokerista. Vatkaa kunnes seos on tasaista ja vähän paksuuntunut. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes seos on tasaisen kermaista ja pehmeää. Värjää vaaleanpunaisella pastavärillä.

Hennon vaaleanpunaiseksi värjätty piparminttukreemi.