IMG_0640-normal.jpg

Tein tämän kakun ystävänpäivän kunniaksi. Käytin tähän Prescotilta tuotenäytteinä saamiani herkkuja eli Sydänvaahtiksia ja Cavalier Stevia valkosuklaata makuinaan mango ja vadelma. Päätin tehdä kakun suklaan makujen mukaan.

Ystävänpäivän mango-vadelmakakku

Pohja

4 kananmunaa

1 1/2 dl intiaanisokeria

1 dl ohratärkkelystä (Ohrakas)

1 dl puolikarkeita spelttijauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohrakas, jauhot ja leivinjauhe ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon varovasti käännellen. Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille.

Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 6-8 minuuttia. Aseta leivinpaperi pöydälle ja sirottele sen päälle sokeria. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille. Irrota sitten kääretorttupohjasta siinä kiinni ollut leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.

Kostutus

1/2 dl säilykemangolientä

Aseta sydämenmallinen reunavuoka (tai noin 24 cm halkaisijaltaan oleva pyöreä reunavuoka) jäähtyneen kääretorttupohjan päälle. Leikkaa pohjasta pala vuoan ulkoreunoja myötäillen. Aseta reunavuoka tarjoilualustalle ja leikattu pohjapala sen sisään. Vuoraa vuoan reunat halutessasi esim. reunakalvolla, jotta kakku on myöhemmin helpompi irrottaa vuoasta. Kostuta pohja mangoliemellä pullasudin avulla (ota lientä mangotäytteeseen käytettävän säilykemangon tölkistä.

Mangotäyte

42,5 g (puolet levystä) Cavalier Stevia valkosuklaata, mango-vadelma

200 g mangotuorejuustoa

1/2 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

3 dl vispikermaa

225 g säilykemangoa (liemineen tölkissä on 425 g)

1/2 dl Jam it!-mangohilloa

4 liivatelehteä

2 rkl mangotölkin lientä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se joko mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen tai vesihauteessa. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää siihen sokerit. Vatkaa kerma ja sekoita se tuorejuuston kanssa. Soseuta säilykemangoviipaleet haarukalla tai tehosekoittimessa. Lisää mangosose sekä mangohillo tuorejuustovaahdon joukkoon. Kääntele jäähtynyt suklaasula sekaan. Kiehauta 2 rkl mangotölkin sokerilientä kattilassa, purista liivatteet ja liuota ne kuumaan nesteeseen. Valuta neste ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa noin kaksi tuntia.

Vadelmapyree

250 g pakastevadelmia

2 rkl intiaanisokeria

1 rkl vettä

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Keitä seosta keskilämmöllä, kunnes sokeri on sulanut ja vadelmat hajoavat eli noin 10 minuuttia. Siivilöi siemenet pois painelemalla seos tiheän siivilän läpi. Anna pyreen jäähtyä. Pyrettä tulee noin 1 3/4 dl.

Vadelmatäyte

42,5 g (puolet levystä) Cavalier Stevia valkosuklaata, mango-vadelma

3 dl vispikermaa

3/4 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

200 g vaniljarahkaa

jäähtynyt vadelmapyree (noin 1 3/4 dl)

4 liivatelehteä

2 rkl vettä

noin 1 dl kotimaisia vadelmia pakkasesta

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se joko mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen tai vesihauteessa. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tomusokeri, vaniljasokeri, vaniljarahka ja vadelmapyree. Kääntele jäähtynyt suklaasula sekaan. Kiehauta vesitilkka kattilassa ja liuota joukkoon puristetut liivatteet. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan suklaatäytteen päälle ja tasoita pinta. Upota pakastevadelmia täytteen päälle niin, että niiden pinta jää näkyviin (ne voi halutessaan upottaa kokonaankin). Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 h tai yön yli.

Pursotus ja koristelu

1 1/2 dl vispikermaa

1/2 dl vaniljarahkaa

1 tl tomusokeria

sydänvaahtokarkkeja

Nosta reunavuoka kakun ympäriltä ja irrota reunakalvo. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Lusikoi vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kakun päälle reunaosaan "kukkasia" tai "tähtiä". Laita pursotuksen päälle sydänvaahtiksia.

Tätä suklaata käytin kakussa.

IMG_0580-normal.jpg

Mango-vadelma valkosuklaata.

IMG_0584-normal.jpg

Sydänvaahtiksia ♥

IMG_0578-normal.jpg

Muotoon leikattu pohjalevy.

IMG_0576-normal.jpg

Kakku koristelua vailla.

IMG_0622-normal.jpg

IMG_0648-normal.jpg

IMG_0629-normal.jpg

IMG_0637-normal.jpg

IMG_0644-normal.jpg

IMG_0656-normal.jpg

IMG_0657-normal.jpg

♥ SYDÄMELLISTÄ YSTÄVÄNPÄIVÄÄ ♥