Tässäpä oiva leipäherkku lapselle. Ensimmäistä satsia tehdessä keittiössä tulvi niin ihana banaanikakkua muistuttava tuoksu, että oli pakko tehdä toinen satsi. Siihen laitoin vajaa 1/2 tl ruususuolaa. Ohje löytyi Facebookin Sormiruokailijat-ryhmän resepteistä. Eräs äiti oli tämän päässään keksinyt, kiitos hänelle tästä! :) Naminam!
Tosi helppo ja nopea valmistaa!!
Banaanileipä
(5-6 pientä leipästä)
1 banaani
1 dl vettä/maitoa
1 dl jauhoja (laitoin täysjyvävehnäjauhoja)
hyppysellinen vaniljasokeria
hyppysellinen kanelia
1 1/2 dl kaurahiutaleita
Muussaa banaani haarukalla tai sosenuijalla kulhoon. Sekoita joukkoon vesi. Lisää mausteet, jauhot ja kaurahiutaleet ja sekoita sen verran, että seos on tasaista. Muotoile käsin taikinasta muutama noin 1 1/2 cm korkuinen lättynen leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes pinta alkaa saada hieman väriä.
Banaanileivät menossa uuniin.
Ensikohtaaminen banaanileivän kanssa :) Hyvin maistui!
Kommentit