Minun on jo pitkään tehnyt mieli tehdä kreppejä eli ranskalaisia ohukaisia. Olen syönyt anoppini ja tätini tekemiä maittavia kreppejä ja nyt päätin tehdä niitä itse. Välillä on hauska syödä vähän herkullisempaa arkiruokaa :)

Resepti on oma muunnelmani eri kreppireseptejä apuna käyttäen. Joskus voisin tehdä myös kasvis- ja kanakreppejä.

Lisätty myöhemmin: täältä löytyvät vähän toisenlaiset jauhelihakrepit ja täältä broilerikrepit.

Jauhelihakrepit

(noin 10 ohuempaa tai noin 6 paksumpaa kreppiä)

Ohukaistaikina

5 dl maitoa

2 1/2 dl hiivaleipäjauhoja

1/2 tl (ruusu)suolaa

4 kananmunaa

1/2 dl rypsiöljyä

Paistamiseen rypsiöljyä tai muuta rasvaa

Mittaa kulhoon puolet maidosta sekä munat, jauhot ja suola ja vatkaa seos tasaiseksi. Lisää loppu maito ja rypsiöljy. Anna taikinan turvota täytteen valmistuksen ajan.

Täyte

400 g paistijauhelihaa

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

1 punainen paprika

1 dl pakastemaissia

1 tl (ruusu)suolaa

1 mm mustapippuria

1 tl kuivattua basilikaa

1 rkl tomaattisosetta

1 tl sinappia

2 dl juustoraastetta

Pinnalle

1-2 dl juustoraastetta

Kuori ja pilko sipuli ja valkosipulin kynsi pieniksi kuutioiksi. Pese ja kuutioi paprika.

Paista jauheliha puolikypsäksi, lisää sipuli-, valkosipuli- ja paprikakuutiot ja paista kypsäksi. Lisää jäiset maissit ja sekoittele niitä, kunnes ne kuumenevat. Lisää lopuksi tomaattisose ja mausteet ja anna seoksen hautua keskilämmöllä kannen alla noin viisi minuuttia.

Paista ohukaiset noin 20 cm halkaisijaltaan olevassa pinnoitetussa paistinpannussa. Sivele pannu öljyllä tai muulla rasvalla ennen ohukaisten paistamista. Laita taikinaa noin 3/4-1 dl jokaista kreppiä kohden. Sekoittele välillä taikinaa, ettei jauhot painu pohjalle. Paista letut molemmilta puolilta. Kumoa paistetut letut vierekkäin leivinpaperin päälle. Voitele uunivuoka.

Jaa täyte ohukaisten päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Kääri ohukaiset täytteineen rullalle ja asettele ne tiiviisti uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Ripottele kreppien päälle juustoraastetta.

Paista kreppejä 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 10 minuuttia.

Uunista tulleet krepit.

Menossa suuhun..