Tein tämän tyttäreni synttäreille. Koska vieraiden joukossa oli myös kasvissyöjiä, tein lohivoileipäkakun lisäksi kasvisvoileipäkakun.
Täytteiden ohjeen löysin Marielta täältä. Tässä ohje miten itse tein.
Mozzarella-tomaatti-basilika-voileipäkakku
Pohja
Itse tehty leipä. Ohje löytyy täältä.
Tomaattitäyte
noin 10 isoa basilikanlehteä
noin 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1/2 prk Flora Vispiä
200 g tomaatti-basilika tuorejuustoa
1 dl mozzarellaraastetta
Pesto-fetatäyte
1/2 prk Flora Vispiä
puolikas kurkku (raasteena)
150 g fetajuustoa murustettuna
3 rkl vihreää pestoa
Lisäksi
2 rkl vihreää pestoa
Kostutus
noin 1 1/2 -2 dl maitoa
Vatkaa yksi purkki (2 1/2 dl) Flora Vispiä kuohkeaksi vaahdoksi. Jaa vaahto kahteen osaan.
Tee tomaattitäyte. Lisää vaahtopuolikkaaseen tuorejuusto ja silputut basilikanlehdet. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieneksi silpuksi ja lisää mozzarellaraasteen kanssa seokseen.
Tee pesto-fetatäyte. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi ja valuta sitä lävikössä parin minuutin ajan. Murusta fetajuusto. Mausta toinen vaahtopuolikas pestolla. Lisää vaahtoon kurkkuraaste ja fetajuustomurut ja sekoita tasaiseksi.
Jaa leipä kolmeen osaan. Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm oleva irtopohjavuoka tuorekelmulla niin, että kelmu ulottuu reilusti reunojen ulkopuolelle. Laita kelmun päälle vuoan pohjan kokoinen leivinpaperipala. Aseta leivän pohjaosa vuokaan. Kostuta se maidolla pullasudin avulla.
Levitä tomaattitäyte pohjan päälle. Aseta päälle leivän väliosa ja kostuta se maidolla. Levitä 2 rkl pestoa leivän pintaan. Levitä sitten pesto-salaattijuustotäyte. Aseta päälle leivän kansiosa ja kostuta se maidolla.
Kiedo vuoan yli tulevat kelmupalat leivän päälle. Laita leivän päälle kevyt paino, esimerkiksi kirja tai leikkuulauta. Anna maustua jääkaapissa yön yli.
Kuorrute
1/2 prk (100 g) Yrttitarha-tuorejuustoa
1/2 prk (100 g) ruohosipulituorejuustoa
1/2 prk (100 g) ranskankermaa
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä voileipäkakun päälle ja reunoille. Tasoita pinta lastalla tai palettiveitsellä.
Koristelu
sulatejuustoa
oranssia paprikaa
keltaisia kirsikkatomaatteja
punaisia miniluumutomaatteja
vihreitä ja tummia viinirypäleitä
helmimozzarellaa
jääsalaattia
basilikanlehtiä
Kommentit