IMG_5150-normal.jpg

Tykkään joskus laittaa hyydykekakkujen pohjaksi kääretorttulevyn. Aiemmin olen paistanut levyn uunipelllillä ja leikannut siitä sopivankokoisen palan vuokaan. Lopun pohjaosan olen laittanut pakkaseen. Nyt päätin tehdä pohjan suoraan kakkuvuokaan. Tämä unelmakääretorttuohje sopii minusta hyvin juustokakkuihin pohjaksi, koska se on niin pehmeä ja kuohkea. Pehmeytensä vuoksi kakku kannattaa koota suoraan tarjoilualustalle. Jos kakku kootaan vaikka vuokaan leivinpaperin ollessa pohjalla, on leivinpaperi hankala irrottaa ilman, että kakkupohja kärsii siitä.

Sitä en huomioinut ensimmäistä pohjaa paistaessani, että tällä ohjeella pohja vetäytyy hieman jäähtyessään. Pohja kannattaa sen takia paistaa vähän isommassa vuoassa.

Tein tällaisen pohjan tähän kakkuun.

Tumma kääretorttupohja irtopohjavuokaan

2 kananmunaa

3/4 dl sokeria

3/4 dl ohrakasta (ohratärkkelys)

½ tl leivinjauhetta

1 rkl tummaa kaakaojauhetta

Leikkaa leivinpaperista pala 26 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle (vuoan reunallekin voi laittaa suikaleen). Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaalekaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohrakas, leivinjauhe ja kaakaojauhe ja siivilöi ne vaahdon joukkoon varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 6 minuuttia. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja ylösalaisin sokeroidulle leivinpaperille. Irrota kääretorttupohjasta siinä kiinni oleva leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.

Aseta pohjalevy 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Pohja vetäytyy ja vähän kutistuu jäähtyessään ja nyt se on juuri sopiva tämänkokoiseen vuokaan.

Pohjaosa. Näin päin pohja laitetaan vuokaan.

IMG_5151-normal.jpg

Kuohkea ja pehmeä pohja.

IMG_5152-normal.jpg

Juuri sopiva 24 cm vuokaan.

IMG_5131-normal.jpg