IMG_1533-normal.jpg

Tässä pyttipannua, jota tein joskus helmikuussa. Kerran aiemmin laitoin sekaan myös kaksi porkkanaa pilkottuina. Tällä kertaa jätin ne pois.

Nakkipyttipannu

1 kg kiinteitä perunoita

1 rkl ruususuolaa

400 g nakkeja

1 sipuli

1 rkl kookosöljyä (tai jotain muuta öljyä)

1 tl ruususuolaa

1 tl savustettua paprikajauhetta

noin 1 tl kreikkalaista lihamaustetta

Lisäksi

5 kananmunaa (tai yksi kananmuna syöjää kohden)

yrttisuolaa

maustepippuria

Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä. Anna niiden jäähtyä kokonaan (laita vaikka jääkaappiin hetkeksi) ja paloittele ne. Kuori ja hienonna sipuli. Paloittele nakit. Kuumenna öljy pannulla. Paista perunoita, nakkeja ja sipuleita rasvassa, kunnes ne saavat väriä. Sekoita mausteet joukkoon.

Paista munat eri pannulla, mausta ne ja nosta pyttipannun viereen tarjolle. Lisukkeeksi sopii raikas salaatti.

Valmista tuli.

IMG_1512-normal.jpg

IMG_1522-normal.jpg

IMG_1528-normal.jpg

Ketsuppi hyppää herkästi pyttipannun päälle :)

IMG_1537-normal.jpg

IMG_1538-normal.jpg

IMG_1531-normal.jpg