Sain tuossa taannoin nami-hiiren lähettämässä paketissa muun muassa raakamarsipaanipaketin. Paketin takana oli herkullisen tuntuinen ohje ja päätin toteuttaa sen. Niin syntyi nämä makeat mini-mantelicroisantit.

Tämä Schwartau-merkkinen raakamarsipaanimassa on lisäaineetonta ja se on valmistettu luonnonmukaisesti. Se sisältää mantelia (53 %), sokeria, vettä, inverttisokerisiirappia ja alkoholia. Maku oli kyllä hyvä, kun maistoin pienen palan sellaisenaan!

Raakamarsipaanimassaa.

Paketin teksti on saksan kielellä ja reseptin suomentaminen oli aika hauskaakin. Oli kiva palauttaa mieleen koulussa opittuja asioita ja loput pelasti sanakirja.  Toivottavasti osasin ohjeen oikein suomentaa :D

Makeat mini-mantelicroisantit

1 pkt (200 g) raakamarsipaanimassaa

80 g (3/4 dl) sokeria

1 kananmunanvalkuainen

100 g mantelilastuja

Koristeluun

150 g tummaa suklaata

Murusta marsipaani pieneksi ja laita kulhoon. Lisää joukkoon sokeri ja valkuainen ja vatkaa sähkövatkaimella pienellä teholla tasaiseksi massaksi.

Kasta kädet kylmään veteen ja pyörittele sitten marsipaanimassasta 2-3 cm:n paksuinen pötkö ja leikkaa se viiden sentin mittaisiin pätkiin. Pyörittele pötköt mantelilastuissa ja laita ne sitten leivinpaperoidulle uunipellille. Paina pötköjä hiukan litteämmäksi ja muotoile niistä croisantin mallisia.

Paista 180-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Anna pötköjen jäähtyä. Sulata suklaa ja kasta siihen jäähtyneiden patukoiden kumpikin pää.

Ohjeessa oli hyvä neuvo, että kädet kannattaa kastaa kylmään veteen ennen massan muotoilua. Silloin massa ei tartu käsiin kiinni. Kastelin kädet aina uudelleen, kun marsipaanimassa alkoi tarttua enemmän käsiin.

Nämä olivat hyviä!