IMG_6501-normal.jpg

Tein tämän voileipäkakun poikamme 1-vuotissynttäreille. Löysin ohjeen Maku-lehdestä 2/13. Ohje vaikutti mielenkiintoiselta ja halusin kokeilla sitä. Olin tyytyväinen lopputulokseen. Vähän vaihtelua tavanomaisiin voileipäkakkuihin. Minulla ei ollut saatavilla kaikkia ohjeen aineksia, joten korvasin ne sellaisilla aineksilla, jotka mielestäni sopivat kakkuun. Lisäksi laitoin kostutusta enemmän kuin ohjeessa. Vispikermakoristelu on ihan oma lisäykseni. Halusin vaan enemmän näyttävyyttä. Sen voi hyvin jättää poiskin :) Tässä oma versioni ohjeesta.

Waldorfin voileipäkakku

(30 annosta)

1 (550 g/16 viipaletta) iso täysjyvävehnäpaahtoleipä (Oululainen Reilu)

Kostutus

3 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

Pähkinätäyte

1 dl maapähkinävoita, Urtekram Crunchy (löysin vain sileää)

150 g ranskankermaa

Kasvistäyte

2 (350 g) omenaa (Royal Gala)

2 rkl sitruunamehua

1 iso sipuli

1/2 rkl oliiviöljyä

1 ruukku rucolaa

1/2 dl tuoretta timjamia hienonnettuna

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1/2 tl mustapippuria

3/4 tl (ruusu)suolaa

Pinnalle

1 1/2 dl maapähkinävoita

200-300 g maustamatonta tuorejuustoa (laitoin 200 g)

50 g cashewpähkinöitä

50 g kuorittuja maapähkinöitä

1-1 1/2 dl vispikermaa

basilikanlehtiä (rucolaa olisin laittanut, mutta en saanut sitä enää)

Valmista pähkinätäyte sekoittamalla maapähkinävoi ja ranskankerma keskenään. Valmista sitten kasvistäyte. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa hyvin pieniksi kuutioiksi. Sekoita heti joukkoon sitruunamehu tummumisen estämiseksi. Kuori sipuli ja hienonna se. Kuullota pannulla oliiviöljyssä hetki. Hinenonna rucola. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

Kiehauta liemikuutio vedessä ja anna jäähtyä haaleaksi. Asettele kaikki leipäviipaleet alustalle ja kostuta ne sudin avulla. Kostuta erityisesti reunat. Jos leikkaat reunat pois, riittää vähempi määrä kostutuslientä. 

Levitä pöydälle pitkä pala voi- tai leivinpaperia, jonka voit lopuksi kääriä voileipäkakun ympärille. Asettele pohjaksi neljä leipäviipaletta vierekkäin. Levitä päälle puolet kasvistäytteestä. Puolita yksi leipäviipale ja asettele seuraava leipäkerros lomittain tiiliseinän tavoin. Levitä päälle pähkinätäyte. Lado päälle kerros leipiä ja loppu kasvistäyte. Nosta päällimmäiseksi loput leipäviipaleet. Kääri voileipäkakku tiukaksi paketiksi ja anna sen vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

Levitä kakun päälle maapähkinävoi. Levitä sivuille tuorejuusto. Sen määrä riippuu siitä, kuinka tasaisen reunan haluat. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota sitä kakun reunoihin ja päälle (käytin tähtityllaa). Koristele kakku pähkinöillä ja basilikanlehdillä (pähkinät voi laittaa joko kokonaisina tai vähän pilkottuna).

IMG_6509-normal.jpg

IMG_6500-normal.jpg

IMG_6507-normal.jpg

IMG_6505-normal.jpg

IMG_6502-normal.jpg

Sopivassa tasapainossa täyteläistä maapähkinävoita ja raikkaan omenaista kasvistäytettä.

IMG_6593-normal.jpg