Brownieseille on erilaisia reseptejä. Tein sillä reseptillä, jolla äitikin on näitä tehnyt. Tällä reseptillä tulee täyteläisiä ja meheviä brownieseja. Resepti on Commemorative Cookbook-keittokirjasta, jossa on reseptejä Boonvillestä, Missourista (isäni synnyinpaikka).

Brownies

3/4 cup/ 1 3/4 dl sulatettua margariinia (175 g)

1 1/2 cups/ 3 3/4 dl sokeria

1 1/2 Tbsp./ 2 rkl siirappia (tekee nekkumaiseksi)

1 1/2 tsp./ 2 tl vaniljasokeria

3 kananmunaa

3/4 cups/ 1 3/4 dl vehnäjauhoja

1/2 cup/ 1 1/4 dl tummaa kaakaojauhetta

1/2 tsp./ 1 tl leivinjauhetta

hyppysellinen suolaa

1 cup/ 2 1/2 dl hasselpähkinä- tai mantelirouhetta (ei välttämätön) (käytin pecanpähkinärouhetta)

Sekoita keskenään margariinisula, sokeri, vaniljasokeri ja siirappi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti samalla vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe sihdaten, leivinjauhe ja pähkinärouhe. Sekoita ne munaseokseen tasaiseksi massaksi.

Seoksen voi joko kaataa n. 20 cm halkaisijaltaan olevaan neliönmalliseen vuokaan, suorakaiteen malliseen noin samansuuruiseen piirakkavuokaan tai uunipellille. Jos paistaa uunipellillä, on taikina tehtävä kaksinkertaisena!

Paista 190-asteisessa uunissa 12-15 minuuttia, tai kauemminkin jos on tarvis. Kun brownieslevy on valmis, voi pinta alkaa halkeilla. Sisuksen on tarkoitus olla pehmeä. Jos taikina tuntuu liian löysältä, laita vielä hetkeksi uuniin. Leikkaa neliönmallisiin paloihin. Näitä voi hyvin pakastaa.

Minä paistoin browniesit nyt säädettävässä neliönmallisessa reunavuoassa. Säädin reunat 32*32 cm:iin ja tein taikinan kaksinkertaisena.

Tässä vielä kuva aiemmin tekemistäni brownieseista.