IMG_5900-normal.jpg

Leivoin tämän piirakan tyttäreni 7-vuotissynttäreille. Halusin kokeilla jotain uutta piirakkaohjetta ja löysin tämän ohjeen sattumalta Pullahiireltä täältä. En ollut varma, että kuinka ison purkin fetajuustoa täytteeseen kuuluisi laittaa. Voi olla, että 200 g määräkin olisi mukava. Laitoin nyt vain 100 g ja sekin riitti kyllä hyvin. Piirakka oli tosi maukasta ja hyvää ja se hävisi aika nopsaan juhlissa :) Tulen tekemään piirakkaa uudestaankin!

Feta-tomaattipiirakka

Pohja

200 g voita

4 dl puolikarkeita spelttijauhoja (tai vehnäjauhoja)

1 tl ruususuolaa

noin 4 rkl kylmää vettä

Voitele 27-30 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka. Kuutioi kylmä voi ja nypi se jauhojen ja suolan kanssa sekaisin. Sekoita lopuksi joukkoon kylmä vesi. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Täyte

200 g minitomaatteja

100 g öljymarinoitua fetajuustoa (seassa oli aurinkokuivattua tomaattia)

3 dl kermaa

3 kananmunaa

1 tl timjamia

ripaus mustapippuria

1 dl juustoraastetta

pinjansiemeniä (tai kuorittuja auringonkukansiemeniä)

Pilko tomaatit puoliksi tai neljään osaan ja levitä ne pohjan päälle. Säästä muutama tomaatti täytteen päälle laitettavaksi. Levitä pohjalle myös fetajuustot ja kaada öljymarinadi niiden ja tomaattien päälle. Sekoita kulhossa kerma, kananmunat, timjami ja mustapippuri sen verran, että kananmunien rakenne rikkoutuu. Sekoita joukkoon juustoraaste. Kaada seos tomaattien ja fetojen päälle. Puolita loput tomaatit ja laita ne täytteen päälle. Ripottele pinnalle pinjansiemeniä/auringonkukansiemeniä. Paista 175-asteisessa uunissa noin 60 minuuttia (minulla piirakka kypsyi jo 45 minuutissa).

Tomaattia ja öljymarinoitua fetaa aurinkokuivatuin tomaatein.

IMG_5825-normal.jpg

Tomaatti-fetapiirakka2-normal.jpg

Tomaatti-fetapiirakka-normal.jpg

Tomaatti-fetapiirakka3-normal.jpg