Laitan tähän Inkan synttärikakun marsipaanikuvan ja koristeet. Laitan kakun kokonaisuudessaan blogiini myöhemmin.

Inkan ehdoton toive synttärikakkuun oli Ariel-merenneito. Ostin Jalokivien säihkettä-kirjan, jossa ensimmäisenä oli Arielin tarina. Inka valitsi mieleisensä kuvan. Kuvassa Arielin isä on juuri muuttamassa Arielia ihmisen muotoon. Yhdistelin kirjan kuvista sopivan taustan Arielille ja lisäsin jotain omaakin.

Tämän kuvan piirtämisessä meinasi välillä usko loppua. Piirsin kuvan ensin leivinpaperille ja siitä painelin marsipaalinne ääriviivat. Yksityiskohtia en saanut kunnolla painettua ja pienet yksityiskohdat tein sitten vapaalla tyylillä. Ääriviivoista tuli tosi tökeröt. Minun, siveltimen ja pastavärin yhteistyö ei nyt oikein sujunut. Marsipaanin pinnasta tuli lisäksi tosi kupruinen, kun painelin huomaamattani pintaa samalla kun piirsin kuvaa. Lisäksi tökin marsipaanityökalulla pintaan rumia jälkiä kuvaa jäljentäessäni. No, muuten olin ihan tyytyväinen lopputulokseen. Ehkä kuitenkin koitan seuraavalla kerralla tehdä tämmöistä pikkutarkkaa työtä aiemmin kuin kolmen aikaan yöllä ;)

Marsipaanilevyn koko on 30×30 cm.

Ääriviivat tein siis pastavärillä. Kuva on väritetty tomuväreillä. Pitäis hankkia jotain vähän ihonvärisempää tomuväriä. Nyt Ariel-raukasta tuli aika pinkki :)

Tein marsipaanista pikkukoristeita kakkukuvaan ja kakun reunoille.

Tämä simpukka aarteineen ei lopulta mahtunut kakkuun. Se sai jäädä lautaselle köllöttämään.