Tein tätä kakkua varten mansikkahilloa. Halusin tehdä sen nyt intiaanisokeria käyttäen. Lisäsin lopuksi ohratärkkelystä hyydyttämään hilloa. Hillo sopii kakun täytteiden lisäksi esim. pannarin, lettujen tai jäätelön kanssa :)
Mansikkahillo intiaanisokerilla
600 g kotimaisia pakastemansikoita
2 dl intiaanisokeria
2 rkl ohratärkkelystä (Ohrakas)
2 rkl vettä
Sulata mansikat kattilassa ja soseuta ne sauvasekoittimella. Lisää joukkoon intiaanisokeri. Kuumenna seos keskilämmöllä kiehuvaksi. Sekoita ohratärkkelys vesitilkkaan ja kaada kattilaan. Keitä hilloa noin 3 minuuttia samalla sekoitellen. Kaada hillo purkkiin, laita kansi päälle ja anna jäähtyä haaleaksi. Laita hillo jääkaappiin ja säilytä sitä siellä.
Tässä tuoreista mansikoista tehtyä hilloa :)
Kommentit