IMG_5318-normal.jpg

Teeleipiä on aina kiva tehdä, koska ne valmistuvat todella nopeasti. Tällä reseptillä olen tykännyt niitä tehdä, koska näistä tulee ihanan pehmoisia, niin koostumukseltaan kuin maultaankin. Resepti on pienestä Monta hyvää hiutaleista-vihkosesta.

Pehmoiset teeleivät (3 kpl)

2 dl kaurahiutaleita

2 dl vehnäjauhoja (laitoin hiivaleipäjauhoja)

2 tl leivinjauhetta (laitoin 1 1/2 tl)

1/2 tl (ruusu)suolaa

2 tl sokeria (laitoin intiaanisokeria)

1/2 dl öljyä

2 dl kylmää maitoa (laitoin rasvatonta maitoa)

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää öljy ja maito ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen kasaan leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle jauhoja ja taputtele ohuiksi, pyöreiksi leiviksi. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasossa 10-15 minuuttia.

IMG_5320-normal.jpg

Aiemmin tein teeleipiä muuten samalla ohjeella, mutta laitoin sekaan n. 1/2 dl hienonnettua tuoretta persiljaa. Tässä vielä kuva niistä.