IMG_9412-normal.jpg

Söimme näitä superherkullisia soijapullia keskiviikkona. Ohje on Emäntänä Olga-kirjasta. Meillä näistä tykkäsivät kaikki. Kuopuskin pyysi aina vaan uuden pullan, kunnes masu oli ihan pum-pum-pullamasu :D Nämä sopisivat hyvin sellaisenaankin naposteltaviksi. Olga neuvoo kirjassaan, että nämä sopivat esim. kastikkeeseen ja grillattavaksi. Hän muistuttaa käyttämään kuivissa soijatuotteissa rohkeasti voita ja juustoraastetta, koska ne eivät itsessään sisällä juurikaan rasvaa. Ja mausteita ei taaskaan säästellä :) Nämä olivat kyllä niin ihanan meheviä ja hyvänmakuisia, että huhheijaa. Kivaa vaihtelua lihapullille!

Kuullotan nykyään aina sipulit tällaisten ruokien sekaan, koska tyttärellä on sellainen kausi, että ei tykkää oikein sipulista. Kuullotettuna se maistuu hyvin.

Soijapullat

(24 isoa pullaa)

2 dl tummaa soijarouhetta

1 iso sipuli

1 valkosipulinkynsi

10 cm:n pala kesäkurpitsaa (laitoin yhden ohkaisen ja pienen)

2 rkl soijakastiketta

1 1/2 dl soijahiutaleita

4 dl juustoraastetta

1 kananmuna

1 1/2 - 2 dl täysjyväspelttijauhoja (laitoin 2 dl)

25 g pehmeää voita tai 1/2 dl rypsiöljyä

rouhittua mustapippuria

1/2 tl (ruusu)suolaa

ripaus valkopippuria

1 tl paprikajauhetta

2 tl intiaanisokeria

1 tl kuivattua basilikaa

1 tl kuivattua persiljaa

Paistamiseen

voita

Turvota soijarouhe kaatamalla sen päälle kuumaa vettä sen verran, että se juuri ja juuri peittyy. Anna rouheen turvota muutaman minuutin ajan. Sekoita turvotettuun soijarouheeseen hienonnettu sipuli ja valkosipuli sekä raastettu kesäkurpitsa (minä kuullotin hienonnettua sipulia ja valkosipulia kevyesti ja raastoin kesäkurpitsan). Lisää kaikki muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Muotoile massasta pullia ja paista ne voissa pannulla. Voit myös paistaa ne 225-asteisessa uunissa keskitasolla 18-20 minuuttia.

Naminam-pullia!

IMG_9416-normal.jpg

Sain Vispilänkaupasta nämä hauskat koristelutikut. Ne käyvät moneen, sekä suolaiseen että makeaan tarjottavaan koristamaan, hauskuuttamaan ja dippausvälineeksi.

IMG_9401-normal.jpg

IMG_9403-normal.jpg

Ajattelinpa tuikata tikun pullaan. Niillä on kätevä napata pullia suuhun :) Poika pyysi seuraavanakin päivänä tällaista tikkua, jonka avulla söi pullia. Pitääkin hyödyntää näitä jossain juhlissakin :)

IMG_9420-normal.jpg