Leivoin eilen tämän piirakan siskolta saamistani raparpereista. Ohje on Yhteishyvä-lehden Ruokamaailma -liitteestä 6/08. Tässä piirakassa on pehmeä ja maukas muropohja, kostean mehevä raparperitäyte ja kaiken kruunaava kookoksinen murupinta. Koostumus ja maku toivat vahvasti mieleen tämän Kaura-raparperipaistoksen :) Me nautimme piirakan kanssa vaniljajäätelöä.
Vaihdoin ohjeen sokerin intiaanisokeriin ja vehnäjauhot spelttijauhoihin. Jos piirakkaan haluaa laittaa tavallista kidesokeria, tulee sitä laittaa pohjaan vain 1 dl, täytteeseen 3/4 dl ja päällykseen 1/2 dl.
Raparperi-kookospiirakka
Murotaikinapohja
150 g voita
1 1/2 dl intiaanisokeria
1 kananmuna
3 dl puolikarkeita spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte
500 g raparperinvarsia
2 tl perunajauhoja
1 dl intiaanisokeria
2 tl kanelia
Päällys
100 g voita
1 dl kaurahiutaleita
2 dl kookoshiutaleita
1 dl puolikarkeita spelttijauhoja
3/4 dl intiaanisokeria
Voitele noin 26-28 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka. Pese, kuori ja pilko raparperit pienehköiksi paloiksi. Vaahdota pehmeä voi ja intiaanisokeri sähkövatkaimella (minä sekoitin vaahdon puulusikalla). Vatkaa joukkoon kananmuna. Lisää taikinaan keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaanpohjalle ja reunoille. Tee se jauhotetuin sormin, koska taikina on aika pehmoista.
Sekoita keskenään täytteen perunajauhot, intiaanisokeri ja kaneli ja kääntele seos raparperipalojen joukkoon. Levitä seos pohjataikinan päälle.
Nypi sormin pehmeä voi, kaura- ja kookoshiutaleet, spelttijauhot ja intiaanisokeri keskenään murumaiseksi seokseksi. Levitä seos raparperipalojen päälle vuokaan. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Raparperipalat pohjan päällä.
Muruseos ripoteltuna raparperien päälle.
Valmis piirakka :)
Pehmeä muropohja sopii hyvin tälle piirakalle.
Vähän kuin raparperuhyvettä ♥
Kommentit