IMG_8342-normal.jpg

Tyttäreni vietti nyt ensimmäisiä kaverisynttäreitään. Hän sai kutsua eskariryhmästään neljä tyttöä ja lisäksi yksi tyttö kutsuttiin Inkan aiemmasta kerhoryhmästä. En tehnyt näille synttäreille ollenkaan kakkua, vaan teinkin näitä kahdenlaisia muffineja sekä näitä kakkutikkareita.

Näiden suklaamuffinien ohje on Fazerin Suklainen keittiö-ohjevihkosta. Olen tehnyt niitä aiemmin minimuffineina ja ne löytyvät täältä. Banaani-suklaamuffinien ohje löytyy täältä.

Mehevät suklaamuffinit vaniljaisella kuorrutteella

(12 normaalikokoista tai 30-35 minimuffinssia)

100 g tummaa suklaata rouheena (esim. Fazer Taloussuklaa -rouhe)

1 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl täysjyvävehnäjauhoja

2 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria (laitoin vaniljasokeria)

2 kananmunaa

1 1/2 dl fariinisokeria

1 dl maitoa

100 g voita/ margariinia sulatettuna

Kaada suklaarouhe kulhoon. Mittaa joukkoon muut kuiva-aineet ja sekoita. Vaahdota toisessa kulhossa kevyesti kananmunat ja fariinisokeri. Nostele kuiva-aineet muna-sokerivaahtoon. Lisää maito ja rasva. Sekoita tasaiseksi ja jaa muffinssivuokiin (minusta kätevin ja nopein tapa on laittaa taikina pursotinpussiin ja pursottaa taikina vuokiin).

Paista 200-asteisessa uunissa hiukan keskitasoa alempana noin 15 minuuttia (isompia muffinsseja noin 20 minuuttia). Anna muffinssien jäähtyä.

Kuorrutus ja koristelu

1 1/2 dl Flora Vispiä

100 g vaniljarahkaa

tomusokeria maun mukaan (noin 2 tl)

violetteja pehmeitä koristerakeita

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon vaniljarahka ja tomusokeria haluttu määrä. Lusikoi vaahto pursotuspussiin, jossa on keskikokoinen tähtitylla. Pursota vaahtoa muffinien päälle. Ripottele pinnalle koristerakeita.

Uunista tulleet muffinit.

IMG_8277-normal.jpg

IMG_8341-normal.jpg

Suklaamuffinit telineessä banaani-suklaamuffinien kanssa.

IMG_8345-normal.jpg