Tein näitä kukallisia mokkapaloja tyttäreni synttäreille. Valkosuklaakuori sopi ihanasti mokkapalan päälle :)

Mokkapalat suklaasiirtokuvamuotilla

3 kananmunaa

3 dl sokeria

1 1/2 dl maitoa

150 g margariinia

4 1/2 dl vehnäjauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

2-3 tl leivinjauhetta (laitoin 2 tl)

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sulata margariini. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta sihtaamalla, maitoa ja sulaa rasvaa.

Kaada taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi.

Kuorrute

150 g margariinia

400 g tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

1 rkl kaakaojauhetta

4 rkl kahvia

1 suklaasiirtokuva-arkki

3 levyä (390 g) Pandan valkosuklaata

Sulata margariini. Sekoita siihen loput ainekset ja kaada jäähtyneen pohjan päälle. Levitä kuorrute tarvittaessa lastalla tai palettiveitsellä tasaiseksi. Ripottele heti pintaan kookoshiutaleita tai haluamiasi koristerakeita, nomparelleja tms. Minä koristelin puolet kookoshiutaleilla ja puolet sokerihelmillä ja koristerakeella. Anna levyn jäähtyä kokonaan.

Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Annoin sulan suklaan jäähtyä haaleaksi, mutta en tiedä onko se välttämätöntä. Levitä suklaa suklaasiirtokuva-arkille lastan tai palettiveitsen avulla. Nosta arkki mokkapalakuorrutteen päälle (tässä on hyvä olla apulainen, koska arkki on sen verran iso). Silota arkin pintaa varovasti tarvittaessa. Anna jähmettyä jääkaapissa. Poista siirtokuvakalvo. Leikkaa reunat tasaisiksi ja leikkaa levy paloiksi. Minulla oli vaikeuksia saada paloista tasaisia, koska suklaa halkeili helposti. Leikkasin kuumalla veitsellä ja todella varovasti, mutta hankalaa oli. Täytyisi keksiä joku keino.

Kuorrute ennen valkosuklaata/siirtokuvaa.

Illanhämyinen kuva, mutta tässä levy, josta on reunat tasoitettu ja enää puuttuu palojen leikkaus.

Kukkameri mokkapalassa :)