Kokeilin tähän mangomousseen valmista mangososetta. Sose on täysin sileää ja siinä on pelkkää mangoa. Ei siis lisättyä sokeria eikä muutakaan. Valmiin soseen sijaan voi itse soseuttaa 1 tlk mangoa (ilman lientä).
Tämä täytemäärä riittää hyvin yhden 24 cm Ø olevan kakun kahteen väliin. Minä laitoin tätä yhden 26 cm Ø olevan ja yhden 18 cm olevan kakun toiseen väliin. Sokeria voi lisätä, jos haluaa lisää makeutta.
Mangomousse
3 dl vispikermaa
250 g Mascarponejuustoa
250 g mangososetta
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
150 g säilykemangoa pilkottuna
5 liivatelehteä
1 1/2 rkl vettä
Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon mascarponejuusto, sokerit ja mangosose. Valuta mangotölkistä liemi (voi säästää kakun kostuttamiseen) ja pilko 150 g mangoa. Lisää pilkottu mango täytteeseen. Kiehauta vesi, liuota siihen puristetut liivatteet ja kaada ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Anna täytteen jähmettyä 5-10 minuuttia jääkaapissa. Levitä täyte kakkupohjan päälle.
Mangososetta.
Täyte kakkupohjan päällä.
Kommentit