IMG_8621-normal.jpg

Tyttäreni toivoi 6-vuotissynttärikakkunsa päälle Prinsessa Ruususta maalattuna. Suunnittelimme yhdessä kakun pursotukset. Halusin tehdä aiheeseen sopien ruusupursotusta. Sain pientä harjotusta niihin tässä kakussa, johon kokeilin niitä ensimmäistä kertaa. Pursotin kakun alareunaan isoja ruusukkeita ja yläreunaan pienempiä ruusukkeita. Halusin koristelusta aika yksinkertaisen, jotta itse Aurora pääsisi tarpeeksi esille.

Maalatusta Aurora-koristeesta tarkemmin tietoa täällä.

Vadelmainen suklaa-boysenmarjakakku

Tumma sokerikakkupohja

(täältä löytyy tarkempaa tietoa pohjasta)

5 kananmunaa

150 g (reilu 1 1/2 dl) sokeria

125 g (noin 2 1/4 dl) vehnäjauhoja

25 g (1/2 dl) tummaa kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi, vaaleaksi vahdoksi. Sekoita kaakaojauhe jauhojen joukkoon ja siivilöi seos varovasti käännellen vaahdon sekaan. Voitele ja jauhota irtopohjavuoka. Kaada taikina siihen. Vältä vuoan heiluttamista.

Paista 170 C°:ssa uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja ritilälle tai muulle alustalle pian uunista ottamisen jälkeen. Anna kakkupohjan jäähtyä ja leikkaa se sitten kolmeen osaan.

Kostutus

reilu 1 dl maitokaakaota (reilu 1 dl maitoa + 1 rkl kaakaojauhetta)

Suklaatäyte

100 g tummaa suklaata

2 1/2 dl vispikermaa

2 rkl kaakaotomusokeria

2 tl vaniljasokeria

125 g mascarponejuustoa

Sulata suklaa vesihauteessa tai miedolla lämmöllä mikrossa välillä sekoitellen. Anna suklaasulan jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta se kaakaotomusokerilla ja vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sulatettu suklaa.

Pese vuoka, jossa paistoit kakun. Leikkaa sopivankokoinen pala leivinpaperia vuoan pohjalle. Aseta kakkupohjan pohjaosa vuokaan. Kostuta se maitokaakaolla. Levitä päälle suklaatäyte. Laita vuoka jääkaappiin boysenmarjatäytteen teon ajaksi.

Vadelma-boysenmarjatäyte

3/4 dl vadelmamarmeladia

2 1/2 dl vispikermaa

2 tl vaniljasokeria

125 g mascarponejuustoa

200 g boysenmarjahilloa

4 liivatelehteä

1 rkl vettä

pieni rasiallinen pakastevadelmia (kotimaisia)

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Sekoita joukkoon mascarponejuusto ja boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen.

Aseta keskimmäinen kakkupohjalevy vuokaan ja kostuta se maitokaakaolla. Sivele pintaan vadelmamarmeladi. Levitä päälle boysenmarjatäyte. Upota täytteeseen vieri viereen jäisiä vadelmia. Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

Kermapäällystys

2 1/2 dl Flora Vispiä

1 rkl tomusokeria

Poista kakku vuoasta, tasoita reuna esim. palettiveitsellä ja nosta kakku tarjoilualustalle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Levitä vaahto tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle ja reunoille. Tasoita pinta esim. palettiveitsellä.

Pursotukset

2 1/2 dl Flora Vispiä (en muista tarkkaan määrää, ihan enintään 3 dl)

1 tl tomusokeria

1 tl vaniljakreemijauhetta

vaaleanpunaista pastaväriä

Vaahdota kerma ja lisää vatkauksen loppuvaiheessa tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Lisää coctailtikun avulla vaaleanpunaista pastaväriä vaahtoon sen verran, että väri on hempeän vaaleanpunainen. Laita vaahto pursotuspussiin. Käytä tähtityllaa ruusujen pursottamiseen.

Kerma siloteltu (jotenkuten) kakun pintaan.

IMG_8612-normal.jpg

Aurora päässyt paikoilleen.

IMG_8619-normal.jpg

Valmis kakku.

IMG_8644-normal.jpg

IMG_8631-normal.jpg

IMG_8647-normal.jpg

Mikäköhän tämän kukan nimi voisi olla, hmmm. Niitä taitaa kasvaa Taikametsässä :)

IMG_8627-normal.jpg

Ruusumaisia pursotuksia.

IMG_8646-normal.jpg

IMG_8633-normal.jpg

Ruusukuja-normal.jpg

6-vuotiaalle prinsessalle pala prinsessakakkua :)

IMG_8680-normal.jpg

Sankaritar puhaltanut tehokkaasti kynttilän kumoksiin saakka. Aurora sai talisen mekon :D

Inka%20ja%20kakku-normal.jpg