Minun on jo pitkän aikaa pitänyt tehdä amerikkalaisia suklaapikkuleipiä. Siskokin jo vähän kyseli niiden perään :) Olen etsinyt sopivaa reseptiä ja nyt sen löysin. No, mistäs muualta kuin kunnon vanhasta amerikkalaisesta Encyclopedic cookbook-keittokirjasta. Näistä tuli juuri sen makuisia ja niin pehmoisia kuin halusinkin.

Tein taikinan kaksinkertaisena ja laitan sen tähänkin sen kokoisena. Se oli ainakin minulle sopiva määrä, koska tein aika reilunkokoisia keksejä. Keksejä tuli tasan 50 kpl. Vähän pienempiä keksejä tulisi noin 80-100 kpl riippuen koosta. Jos tekee vain pienen määrän keksejä ja haluaa niistä pienempikokoisia, kannattaa ohje puolittaa.

Jaoin taikinan kahteen osaan. Laitoin puoleen taikinaan tummaa suklaata ja toiseen puoleen valkosuklaata. Ohjeessa kekseihin laitettiin saksanpähkinöitä, mutta minä laitoin cashewpähkinöitä. Pähkinälaatua voi vaihdella oman maun mukaan.

Suussasulavat suklaapikkuleivät

2 1/4 cups/ 5,3 dl vehnäjauhoja

1/2 tsp./ 1/2 tl ruokasoodaa

1 cup/ 240 g normaalisuolaista voita

1/2 cups/ 1,2 dl fariinisokeria

1 cup/ 2,4 dl sokeria

2 kananmunaa

2 tsp./ 2 tl vaniljasokeria

1 cup/ 2,4 dl murskattuja cashewpähkinöitä

112,5 g tummaa suklaata (laitoin 21 palaa eli 113,75 g Pandan suklaata)

112,5 g valkosuklaata (tai maitosuklaata)

(tai 225 g haluamaasi suklaata, jos haluat vain yhdenmakuisia keksejä)

Paloittele suklaat pienehköiksi paloiksi. Murskaa cashewpähkinät pieneksi rouheeksi. Sekoita keskenään jauhot ja ruokasooda. Vaahdota pehmeä voi, fariinisokeri ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja sekoita tasaiseksi. Lisää vaniljasokeri. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja sekoita. Lisää pähkinärouhe. Jos laitat kahta eri suklaata, jaa taikina kahteen osaan. Laita toiseen taikinapuoliskoon tumman suklaan palat ja toiseen valkosuklaapalat. Sekoita taikinat.

Pyörittele taikinasta haluamasi kokoisia palloja ja laita ne leivinpaperoidulle uunipellille. Minä tein aika isoja palloja. Yhteen palloon laitoin taikinaa 1 Tablespoon + 1 teaspoon (1 reilu rkl ja 1 reilu tl). Jätä taikinapalloille leviämisvaraa. Minä laitoin yhdelle pellille 16 kpl palloja.

Tässä pallot menossa uuniin. Alussa laitoin pallot turhan erilleen.

 

Paista 190-asteisessa uunissa keskitasolla 8-10 minuuttia niin, että keksit juuri kypsyvät, mutta keskusta jää pehmeäksi. Kypsyyden tietää siitä, että keksin pohja ja alareunat ovat saaneet hieman väriä. Pintaan ei tarvitse tulla väriä.

Säilytä keksit tiiviissä rasiassa huoneenlämmössä.

Keksien sisus jäi suloisen pehmeäksi ja suussasulavaksi :)

Tummasuklaisia pikkuleipiä

Valkosuklaisia pikkuleipiä