Näiden ihanien intiaanipipareiden ohje on Emäntänä Olga-keittokirjasta. Kuten aiemmatkin kirjan reseptit, oli tämäkin helppo, nopea ja herkullinen resepti! Olga kertoo kirjassaan, että näistä pipareista kysytään lähes aina:" Mitä sä laitoit näihin, onko näissä jotain toffeeta?" Intiaanisokeri ja speltti luovat yhdessä aivan vastustamattoman hyvän toffeemaisen maun. Kotiin saa lisäksi leijailemaan huumaavan hyvän tuoksun :) Tein tämän satsin itse, mutta seuraavalla kerralla annan ohjat tyttärelleni ja pojallenikin hänen halutessaan. Lapsiystävällinen ohje kun on.
Intiaanipiparit
(30 kpl)
150 g voita
1 1/2 dl intiaanisokeria
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl leivinjauhetta
4 dl puolikarkeita spelttijauhoja
Hiero sokeri pehmeään voihin (käytin tähän puukauhaa). Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää voi-sokeriseokseen. Muotoile taikinasta pitkula ja viipaloi se kiekoiksi. Litistä kiekot leivinpaperoidun uunipellin päälle haarukan avulla. Paista 200-asteisessa uunissa keskitasolla 8-10 minuuttia.
Nammm..
Kommentit