Valiolta tuli hiljattain kaksi uutta laktoositonta tuorejuustomakua, mango ja sitruuna. Halusin testata toista niistä eli mangotuorajuustoa. Päätin tehdä mangojuustokakun, koska kaapissa sattui olemaan pari purkkia säilykemangoa ja mangohilloa. Leivontafoorumilla on menossa toukokuun extrahaaste ja siellä on tehty molemmista uutuusmauista toinen toistaan ihanampia leipomuksia. SIeltä saa paljon reseptivinkkejä! Ne löytyvät täältä. Haluaisin kokeilla niistä kaikkia :D Ensimmäisten joukossa ainakin Kermaruusun Mangomoussekakkua, Eben Whoopieseja ja Markan Sitruuna-aprikoosipiirasta. NAM!!!

Päätin tehdä nyt tumman kääretorttupohjan keksipohjan sijaan. Tein sen ihan pellille, koska en jaksanut miettiä mittamääriä irtopohjavuokaan. Ylimääräiset reunapalat laitoin pakkaseen myöhempää käyttöä varten. Jos tekisin kakkuun jotain toisin, laittaisin mangohilloa 1 dl, tai jättäisin sen kokonaan pois ja laittaisin sokeria 1 dl. Vaikka toisaalta, näin kakku oli kivan raikas. Mangokiilteeseen laittaisin sokerilientä vain 1 dl, ihan vaan koska sekin määrä riittäisi oikein hyvin.
 
Mangojuustokakku
 
Pohja
Unelmakääretorttupohja, ohje löytyy täältä.

Leikkaa jäähtyneestä levystä irtopohjavuoan kokoinen pala (halkaisija 26 cm). Pohja on itsessään niin mehevä ja kuohkea, että en kostuttanut sitä yhtään. Laitoin pohjan alle leivinpaperipalan vetoliukalla, jotta se on helppo siirtää tarjoilualustalle.

 

Mangotäyte

4 liivatelehteä

2 rkl mangotölkin lientä

200 g mangotuorejuustoa

1/2 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

3 dl vispikermaa

225 g säilykemangoa (liemineen tölkissä on 425 g)

1/2 dl Jam it!-mangohilloa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Notkista tuorejuusto kulhossa ja lisää siihen sokerit. Vatkaa kerma ja sekoita se tuorejuuston kanssa. Soseuta säilykemangoviipaleet haarukalla tai tehosekoittimessa. Lisää mangosose sekä mangohillo tuorejuustovaahdon joukkoon. Kiehauta 2 rkl mangotölkin sokerilientä kattilassa, purista liivatteet ja liuota ne kuumaan nesteeseen. Valuta neste ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Peitä vuoka esimerkiksi foliolla ja anna jähmettyä jääkaapissa noin kaksi tuntia.

Kiille

3 liivatelehteä + 1 rkl mangotölkin lientä

225 g säilykemangoa

1 1/2 dl mangotölkin lientä (1 dl riittää myös)

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mangoviipaleet ja sekoita joukkoon sokeriliemi. Kiehauta 1 rkl sokerilientä kattilassa, purista liivatteet ja liuota ne nesteeseen. Kaada neste ohuena nauhana mangososeen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada kiille vuokaan täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Irrota juustokakku vuoan reunasta (jos et käytä reunakalvoa/leivinpaperisuikaleita) ja nosta vuoan reuna pois. Siirrä kakku tarjoilualustalle. Vedä halutessasi pohjan alla ollut leivinpaperipala pois tai leikkaa vain vetosuikale pois.
 

Koristelu

1 dl vispikermaa

pehmeitä kultaisia koristekuulia

nonparelleja
 
Vatkaa kerma ja pursota siitä kakun pinnalle haluamasi kuvio. Minä painoin hellästi pintaan suuren, tähdenmuotoisen pikkuleipämuotin ja pursotin tähtityllalla jäljen avulla tähden. Lopuksi laitoin koristekuulia ja nonparelleja.