Ensin oli brownies ja sitten tuli blondiesit niiden kaveriksi, nimittäin minun blogissani. Tämän reseptin löysin uudesta Suklaa-leivontakirjastani. Siinä on monta erilaista brownies-ohjetta, joita aion joskus kokeilla ja nyt tein näitä blondieita. Taidanpa tehdä toistekin :)

Blondies

100 g voita kuutioina

125 g valkosuklaata paloina

200 g (2 1/4 dl) sokeria

3 kananmunaa kevyesti vatkattuna

1 tl vanilja-aromia

100 g hasselpähkinöitä kuorittuna ja rouhittuna (laitoin nyt kuorittuja ja rouhittuja manteleita)

100 g valkosuklaata rouheena

175 g (vajaat 3 dl) vehnäjauhoja

Laita uuni kuumenemaan 180-asteiseksi. Voitele matala 23 cm:n kokoinen neliskulmainen vuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Sulata voi ja suklaapalat pienessä kattilassa matalalla lämmöllä. Ota kattila pois levyltä ja sekoita seos varovasti tasaiseksi. Sekoita munat ja kevyesti vatkatut munat kulhossa. Sekoita joukkoon suklaaseos, vanilja-aromi, pähkinärouhe, suklaarouhe ja jauhot. Kaada taikina vuokaan.

Paista 180-asteisessa uunissa 20-25 minuuttia tai kunnes blondies-levy on reunoilta kiinteä, mutta keskeltä vielä kostea. Ota blondies-levy uunista ja anna sen jäähtyä kokonaan vuoassa. Ota se sitten vuoasta ja leikkaa neliöiksi.

Minulla blondies-levy oli uunissa noin 20 minuuttia, mutta se oli vähän liikaa. Koostumus ei ollut tarpeeksi kostea sisältä. Vähän unohdin kakun uuniin, kun menin vartioimaan poikani touhuja. Hyvä, ettei poika säpsähtänyt, kun äitinsä yhtäkkiä huudahtaa muistaessaan leipomuksensa. No, ei sentään palanut! Ja nyt on ainakin hyvä syy tehdä näitä uudestaankin. Maku oli kyllä minun mieleeni. Vähän sellainen nekkumainen ja pehmeän herkullinen.