IMG_3746-normal.jpg

Leivoin tämän kakun eräälle tytölle 4-vuotissynttäreille. Kakun piti olla kananmunaton allergian takia. Kakusta toivottiin myös hylaa/laktoositonta. Sain perheeltä kakkukuvan, jonka laitoin kakun päälle. En ole ennen työskennellytkään kakkukuvien kanssa, joten sain siitä uutta kokemusta. Päädyin laittamaan kuvan kreemin päälle, koska laitoin sen paikoilleen jo edellisenä iltana.

Tämän kakun kanssa tuli aikamoisia painajaishetkiä :D Minulla on aina ollut joku täällä lastenhoitoapuna silloin, kun viimeistelen kakkua. Nyt olin yksin lasten kanssa, kun kakku piti pursottaa. Vanhempani ovat matkalla ja miehelläni oli juuri tuona aamuna monta tuntia kestävä golfkisa. Halusin tehdä pursotukset tarjoilupäivänä, jotta ne säilyisivät hyvänä. Noh, välillä meni hyvin ja lapset leikkivät leikkejään. Sitten inulla tuli kerman kanssa ongelmia. Ensinnäkin alareunan ruusut oli kannattanut tehdä sileälle kermapinnalle, koska nyt ne alkoivat valua oman painonsa ja epätasaisemman pinnan takia (lehtityllalla tehdyt pursotukset alla). Jotkut ruusut pysyivät hyvin paikoillaan, mutta osa alkoi valua yläreunasta ja niihin kohtiin tuli rakoja. Kaavin jotkut ruusut pois ja pursotin ne uudestaan. Enää ei tullut ihan yhtä tasaista jälkeä. Sitten koitin paikkailla rakoja jäljelle jääneellä kermalla. Sekään ei näyttänyt kovin nätiltä. Lopulta pursotin ruusujen yläpuolelle tähtityllalla kukkia.

Viimein kakku oli valmis ja aloin pakata sitä pahviseen kuljetuslaatikkoon. Alusta ja kansi olivat jo paikoillaan ja aloin pujotella nauhaa laatikon ympärille. Olin jo vähän myöhässä suunnitellusta aikataulusta ja olin helpottunut, että vihdoin olin siinä pisteessä. Sitten laatikon kansi lipsahti otteestani. Ajattelin vain, että tämän on pakko olla painajaista! :D Näin kermaa laatikon alareunassa ja tiesin, että se oli tehnyt tuhojaan. Olihan se, yhden sivun pursotukset olivat pilalla :( Tytär tuli lohduttamaan ja halaamaan ♥ Aloin vatkata lisää kermaa. Kaavin pilalle menneet pursotukset pois ja jouduin pursottamaan sen kohdan vähän erilailla. Tein yläreunaan pari pikkuruusua lisää. Menin nukuttamaan poikia ja hengähdin samalla itsekin. Sitten menin kurkkaamaan jääkaappiin ja huomasin, että ne pikkuruusut olivat alkaneet vähän valua! Pursotin vielä niidenkin yläpuolelle parit kukkapursotukset ja ajattelin, että on kyllä aikamoiset kermapursotukset :D Siinä vaiheessa kakkua tultiin hakemaan ja olin paniikin partaalla :) Hain uuden kakkulaatikon kannen ja aloin laittaa nauhaa ympärille. Pelkäsin niin, että kädet tärisivät hirmuisesti. Nauha jäi aika löysälle, mutta nyt sentään kakku oli kunnossa. Vein kakun kuistille ja koitin vielä näpräillä solmua tiukemmalle. Eihän siitä mitään tullut tärisevillä käsillä (kädet tärisivät vielä parin tunnin päästäkin :D). Minä kun oon sellainen perfektionisti, niin tällaiset edesottamukset harmittavat aika tavalla. Etenkin kun kakku ei tullut itselle. Mutta aina ei voi onnistua ja nyt oli huonoa tuuriakin mukana. Se kuitenkin lämmitti tosi paljon mieltä, että kakun hakija ja varmasti synttärisankarikin olivat onnellisia kakusta, enkä usko heidän piitanneen pikku kömmähdyksistä :) Tulipahan taas opittua jotain pursotuksista! En ottanut kakusta enää sen jälkeen kuvaa, kun laatikon kansi läimäisi pursotuksia. Ei ollut kamera siinä vaiheessa päällimmäisenä mielessä :) Mutta siis, kuten tuolla ohjeessakin mainitsen, niin noita pikkukukkia alareunan ruusujen päällä ei tarvitse tehdä. Ne olivat vain minun hätäkeinoni :)

Nyt osaan vieläkin enemmän arvostaa sitä, että äitini on niin monet kerrat ollut auttamassa lastenhoidossa kakkuprojektieni aikana ♥ (ja viikonloppuaikana myös mieheni). Kyllä siinä silloin vaan pääsee kunnolla keskittymään kakkuun. Lapsetkin joutuivat nyt keksimään enimmäkseen itse puuhaa. Inka ja Mio leikkivät onneksi muutenkin jo pitkiä aikoja keskenään ja Romeokin viihtyy omien leikkiensä parissa. Mutta lapset vaistoavat tällaisten tilanteiden herkkyyden ja kun eivät päässeet uloskaan, niin oli se meno välillä aika hulabaloota :D Mio esim. keksi purkaa eteisen kaapin laatikoista kaikki villasukat, lapaset ja hatut ja myös kaikki sadevaatteet pussukoistaan. Pitihän se turhautuminen jotenkin purkaa :D Eteisessä oli vaatemeri!

Kananmunaton täytekakku

Pohja

2 × kananmunaton kakkupohja, ohje löytyy täältä

(laita pohjataikinaan hyla- tai laktoositonta maitoa)

Leikkaa jäähtyneet pohjat kahteen osaan. Valitse toinen kansiosista kakun keskelle tulevaksi levyksi ja leikkaa sen pinta veitsellä sileäksi. Yksi pohjaosa jää siis ylimääräiseksi. Jos kakkuun kelpaa ohuemmatkin levyt, tarvitsee kakkupohjia paistaa vain yksi ja leikata se kolmeen osaan.

Kostutus

1 3/4 dl maitoa (hyla)

1 rkl intiaanisokeria

Sekoita maito ja intiaanisokeri keskenään.

Boysenmarjatäyte

vajaa 1/2 dl boysenmarjahilloa

2 dl Flora Vispiä (hyla)

100 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)

2 tl vaniljasokeria

200 g boysenmarjahilloa

4 liivatelehteä

1 rkl vettä

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Vatkaa loppuvaiheessa hiljalleen joukkoon vaniljatuorejuusto. Sekoita joukkoon boysenmarjahillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen. Jos täyte on kovin löysää, laita se hetkeksi jääkaappiin.

Aseta kakkulevyjen pohjaosa tarjoilualustalle. Jos omistat säädettävän, pyöreän reunavuoan, aseta se kakun ympärille. Laita sen ja kakkulevyn väliin reunakalvoa tai vaikka pehmeätä muovitaskua sopivaksi suikaloituna, jotta täytevälit tulevat tasaisiksi. Kakun voi myös täyttää irtopohjavuokaan. Kostuta pohja intiaanisokerimaidolla. Levitä päälle boysenmarjahillo ja sen päälle boysenmarjatäyte. Laita vuoka jääkaappiin mango-persikkatäytteen teon ajaksi.

Mango-persikkatäyte

vajaa 1/2 dl mangohilloa (Jam it!)

2 dl Flora Vispiä (hyla)

100 g vaniljatuorejuustoa (laktoositon)

2 tl vaniljasokeria

240 g säilykepersikkaa

3/4 dl mangohilloa

3 liivatelehteä

1 rkl vettä

Upota liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Vatkaa lopuksi hiljalleen joukkoon vaniljatuorejuusto. Valuta persikoiden liemi pois ja soseuta persikat sileäksi soseeksi. Lisää sose täytteeseen. Sekoita joukkoon mangohillo. Kiehauta vesitilkka, purista liivatteet ja liuota kiehuvaan veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon samalla sekoittaen. Jos täyte vaikuttaa kovin notkealta, laita se hetkeksi jääkaappiin.

Nosta keskimmäinen kakkulevy vuokaan ja kostuta se. Levitä päälle mangohillo ja sen päälle mango-persikkatäyte. Laita kanneksi päällimmäinen kakkulevy ja kostuta myös se. Peitä kakku foliolla tai kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään yön yli.

Vaniljakreemi

40 g suolatonta voita

20 ml (4 tl) kevytmaitoa (hyla)

1/3 pala vaniljatankoa

170 g tomusokeria

+ vohvelinen kakkukuva

Mittaa kulhoon huoneenlämpöiset voi ja maito sekä puolet tomusokerista. Halkaise vaniljatankopala ja raaputa siemenet kulhoon. Vatkaa seos tasaiseksi muutaman minuutin ajan. Lisää loppu tomusokeri vähitellen ja vatkaa, kunnes seos on tasaisen kermaista.

Levitä kreemiä ohut kerros kakun pääliosaan (kreemiä jää vähän yli). Aseta kakkukuva varovasti kreemin päälle. Painele se hellästi keskeltä ulospäin menevillä liikkeillä. Huolehdi, että reunaosatkin uppoavat kreemiin. Anna kakun olla jääkaapissa yön yli.

Kermapursotukset ja koristelu

4 dl Flora Vispiä (hyla)

2 1/2 dl vaniljarahkaa

2 1/2 rkl tomusokeria

vaaleanpunaista pastaväriä

vaaleanpunaisia, pehmeitä sokerihelmiä

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se tomusokerilla. Vatkaa lopuksi hiljalleen joukkoon vaniljarahka. Levitä vaahtoa ohut kerroa kakun reunaosaan. Lusikoi vähän vajaa puolet vaahdosta pursotinpussiin, jossa on iso lehtitylla. Värjää loppuvaahto vaaleanpunaiseksi sekoittamalla joukkoon coctailtikun avulla hieman vaaleanpunaista pastaväriä. Lusikoi vaahto pursotinpussiin, jossa on tähtitylla (1M).

Pursota lehtityllalla valkoista kermaa kakun reunaosaan alhaalta ylöspäin. Siirrä loppukerma toiseen pursotinpussiin, jossa on tähtitylla (1M). Pursota sitten vaaleanpunaisella kermalla ruusuja kakun alareunaan. Kannattaa tehdä aika matalia ruusuja, jotta ne eivät ala painon takia valua. Pursota pienempiä ruusuja kakun yläreunaan niin, että ne peittävät kakkukuvan reunan. Pursota lopuksi alareunan ruusujen yläpuolelle pieniä kukkia valkoisella kermalla (tämän osuuden voi jättää poiskin). Ripottele pääliruusujen päälle vaaleanpunaisia sokerihelmiä.

Käytin kakun kokoamiseen reunavuokaa, jolloin kakun sai tehtyä suoraan tarjoilualustalle.

IMG_3717-normal.jpg

Boysenmarjatäyte ja mango-persikkatäyte.

IMG_3718-normal.jpg

Nuo muutamat alareunan ruusut jouduin pursottamaan uudelleen. Niiden yläpuolella "hätäkeinokukkaset" :)

IMG_3744-normal.jpg

IMG_3737-normal.jpg

IMG_3747-normal.jpg

IMG_3738-normal.jpg

♥ ONNEA 4-VUOTIAALLE PRINSESSALLE! ♥