Nämä kuvat eivät todellakaan ole mieleeni, mutta julkaisenpa ne silti :D Eikä nuo pullat nyt niin mallikelpoisia ole, mutta maku oli hyvä! Kerrankin onnistuin tekemään pullia, jotka ovat ihanan pehmoisia! Ohje on Kodin Kuvalehdestä nro 4. Laitoin näihin pinnalle tomusokerin sijaan saamaani lumijauhetta ja se oli tosi kivantuntuista, juurikin lumennäköistä!

Minun piti laittaa resepti tänne jo laskiaistiistaina, mutta meillä sairasteltiin ihan urakalla ja sehän sitten jäi. Minä ja tytär vielä vähän toivumme, mutta paremmalla puolella jo ollaan :) "Kohottelen" muuten koko ajan pikkuista pullaa tuolla masun uumenissa. Sen tiedän, että sen pullasen lopputulokseen olen varmasti tyytyväinen, kun "Tirppa" sieltä kesäkuussa pullahtaa ♥ Sitten täällä on kolme touhukasta lapsosta, että ei äidilä ja isällä tulevaisuudessakaan ihan tylsää tule olemaan :)

Laskiaispullat

(10-15 kpl riippuen kuinka isoja tekee)

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1-2 tl (ruusu)suolaa (laitoin yhden kukkuraisen)

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl kardemummaa

200 g voita tai margariinia

noin 16 dl vehnäjauhoja (laitoin 12,5 dl)

Pinnalle

kananmunaa voiteluun

raesokeria tai mantelilastuja (en laittanut)

tomusokeria

kinuskikastiketta (en laittanut)

Täyte

mantelimassaa tai hilloa (laitoin vadelmahilloa)

kuohu- tai vispikermaa (laitoin vispikermaa)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri, vaniljasokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja alusta taikina pehmeäksi huoneenlämmössä pehmenneen rasvan kanssa. Kohota taikina kannen tai tiiviin liinan alla kaksinkertaiseksi.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle. Pyöritä taikina tangoksi ja leikkaa tanko haluamasi kokoisiksi pullapaloiksi. Pyörittele palat pulliksi. Laita pullat leivinpaperoidulle uunipellille ja anna kohota liinan alla 20 minuuttia. Voitele pullat munalla ja sirottele halutessasi päälle raesokeria tai mantelilastuja. Paista pullat 225-asteisessa uunissa keskitasolla 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.

Halkaise pullat. Levitä alapuoliskolle hilloa/mantelimassaa ja vatkattua kermaa . Laita päälipuoliskot paikoilleen. Siivilöi pinnalle tomusokeria (ja valuta halutessasi kinuskikastiketta).

Pullia ennen täytettä ja koristelua.

Vadelmahillosilmät.

Ja kermaa päälle :)