Minulla oli vielä vähän jäljellä kesäkurpitsaa. Minun piti tehdä kesäkurpitsakakku jo viime syksynä, mutta se jäi ajatustasolle. Nyt tein sen. Tälle kakulle on monia eri versioita. Löysin tämän tosi maukkaan reseptin täältä Olga Temosen ihanasta blogista nimeltään Olgan kotona. Intiaanisokeri sopi tähän kakkuun tosi hyvin. Muutenkin tykkäsin kakusta, se oli mehevä ja maukas.

Kesäkurpitsakakku

4 dl raastettua kesäkurpitsaa

1 dl rypsiöljyä

3 kananmunaa

1 rkl sitruunamehua

2 1/2 dl intiaanisokeria

3 dl jauhoja (laitoin vehnäjauhoja)

1/2 tl (ruusu)suolaa

1/2 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

1 tl ruokasoodaa

1 1/2 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl kauraleseitä

Lisäksi

vuoan voiteluun rypsiöljyä/margariinia ja korppujauhoja

(pinnalle tomusokeria)

Kuori kesäkurpitsa, poista lusikalla pehmeä sisus siemenineen ja raasta se. Sekoita raasteen joukkoon öljy, munat ja puristettu sitruunan mehu (valmis tiivistekin toki käy). Sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä kosteaan seokseen. Kaada seos voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista kakku 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 40 minuuttia. Anna valmiin kakun olla hetki vuoassaan ja kumoa se sitten tarjoilualustalle. Siivilöi pinnalle halutessasi tomusokeria.