Sain maanantaina Van Houtenilta kivan palkinnon ja siihen sisältyi pussillinen kuivattuja karpaloita. Sitten silmiini osui sattumalta Yhteishyvän Ruoka-liitteestä 1/12 ohje karpaloisille korvapuusteille. Pakkohan niitä oli sitten tehdä! Tyttärenikin tykkäsi karpaloista niin paljon, että nyppi ne korvapuustista erikseen ja pisti suuhunsa :) Tulipahan samalla harjoiteltua korvapuustien tekoa, koska en ole siinä vielä mikään haka, todellakaan. Onnistuivat kuitenkin vähän paremmin kuin jotkut muutaman vuoden takaiset :D

Minä tein sellaisia pieniä korvapuusteja eli puolitin kummatkin taikinalevyt leveyssuunnassa kahtia eli rullasin yhteensä neljä rullaa. Puusteja tuli noin tuplaten enemmän.

Karpaloiset korvapuustit
(noin 30 kpl)
150 g margariinia
5 dl maitoa
75 g tuorehiivaa (laitoin 2 pss kuivahiivaa)
3/4 tl (ruusu)suolaa
2 dl sokeria
1 kananmuna
1 rkl jauhettua kardemummaa
noin 15-16 dl vehnäjauhoja (laitoin 12 1/2 dl)


Täyte
100 g margariinia
1-2 rkl jauhettua kanelia (laitoin 1 rkl)
1 dl fariinisokeria
150 g kuivattuja karpaloita

voiteluun kananmunaa

Sulata margariini. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Kaada margariini-maitoseos leivontakulhoon ja liuota siihen hiiva (lisäsin kuivahiivan, joka oli sekoitettu 1 dl:aan vehnäjauhoja). Lisää suola, sokeri, muna ja kardemumma. Alusta taikinaan jauhot vähän kerrallaan. Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikinaa hyvin peitettynä noin tunnin ajan.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen palaan ja kauli palat suorakaiteen muotoisiksi (noin 30 cm × 20 cm) levyiksi. Levitä levyille pehmeä margariini, ripottele päälle kaneli, sokeri ja karpalot. Kääri taikina rullalle ja leikkaa siitä kolmionmuotoisia puusteja. Nosta puustit leivinpaperoidulle uunipellille leveä puoli alaspäin niin, että kierteet jäävät sivuille.

Kohota puusteja peitettynä 30 minuuttia. Paina niiden päältä peukalolla niin, että kierteet avautuvat. Voitele vatkatulla kananmunalla. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla 10-15 minuuttia.