Viime kesänä löysin kivan jälkiruokareseptin Marien blogista täältä. Tuo jälkiruoka sopii siis hyvin aasialaisen ruoan jälkiruoaksi.

Minulla ei tullut läheskään yhtä hieno annos kuin Mariella, mutta tästä kuvasta lähtikin yllättäen aikamoinen tarinavyyhti mielessäni jylläämään. Näin tuossa jäätelöpallossa ruusun ja muistin saaneeni siskoltani vihreän marsipaanipötkön. Marsipaani oli minulle ihan uusi tuttavuus. Sitten tuon jäätelöruusun myötä päätin vihdoin avata marsipaanipötkön ja koittaa ainakin tehdä ruusun. Pikku hiljaa alkoi syntyä tarina ja oli pakko mennä ostamaan lisää marsipaania :) Tällainen marsipaanitarina lopulta syntyi.

Mutta ensin tämän banaanijälkiruoan ohje. Pilkoin banaanit aika pieniksi, joten jälkkäristä tuli sosemaisempaa. Seuraavalla kerralla kyllä kokeilen isommilla banaanipaloilla, niinkuin Mariella. Tässä ohje miten itse tein.

Kookosbanaanit jäätelön kera

1 prk kookosmaitoa

1 dl kermaa (hmm, käytinköhän kuohukermaa)

2 rkl sokeria

1 maustemitta (ruusu)suolaa

ripaus kanelia

3 banaania

Tarjoiluun vaniljajäätelöä

Koristeeksi suklaarouhetta

Kaada kookosmaito ja kerma kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja kanelilla. Kuori ja halkaise banaanit pituussuunnassa kahtia. Paloittele vielä puolikkaat kahteen tai kolmeen osaan (laitoin varmaan neljään osaan). Lisää banaanit kiehuvaan kookosmaitoon ja keitä pari minuuttia. Annostele jälkiruokakulhoihin ja kaada kookosliemi päälle. Ripottele pinnalle suklaarouhetta. Tarjoile lämpimänä jäätelön kanssa tai jäähdytä ja tarjoile kylmänä.