IMG_9133-normal.jpg

Tein nämä suklaakoristeet tähän kakkuun Leivontafoorumin marraskuun 2013 leivontahaastetta varten. Pähkäilin ensin, että miten nämä tehdään. Varmaankin näiden tekemiseen voi olla useampikin keino. Tässä ohje, jolla minä päädyin koristeet tekemään.

Suklaakoristeet

(2 kpl)

50 g valkosuklaata

Sulata valkosuklaa joko vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Laita suklaasula pieneen pussiin (esim. Minigrip). Leikkaa kulmasta pieni pala pois. Aseta leivinpaperi tasaisen alustan päälle. Pursota suklaasta viivoja, jotka muodostavat lopulta kaksi suorakaiteen muotoista aluetta (toinen voi olla vähän kapeampi). Aseta leivinpaperin sivuille samankokoiset purkit, esim. nonparellipurkit. Ota paperin ylälaidasta kiinni ja nosta se alas niin, että valkosuklaa-alueiden ylä- ja alapäät liimautuvat yhteen. Purkit pitävät huolen siitä, että leivinpaperiin ja samalla koristeisiin muodostuu "onkalo". Laita koristeet alustoineen jääkaappiin jähmettymään. Purkit voi ottaa sivuilta pois 1-2 tunnin kuluttua ja samalla leivinpaperin voi nostaa varovasti koristeiden päältä pois. Anna koristeiden olla jääkaapissa muutama tunti tai yön yli ja irrota sitten varovasti niiden alaosatkin leivinpaperista. Anna koristeiden olla jääkaapissa, kunnes ne on aika laittaa kakun tai jonkun muun leipomuksen päälle.

Leivinpaperi kiepautettuna paikoilleen.

Suklaah%C3%A4kkyr%C3%A4t-normal.jpg

Purkit auttavat muodostamaan koristeille onkalon ja estävät leivinpaperia lässähtämästä.

Suklaah%C3%A4kkyr%C3%A4t2-normal.jpg

Leivinpaperi irrotettuna koristeiden päältä.

IMG_9056-normal.jpg

Salaperäinen onkalo :)

IMG_9058-normal.jpg

Valmiit suklaakoristeet.

Suklaah%C3%A4kkyr%C3%A4t3-normal.jpg

IMG_9068-normal.jpg