IMG_0359-normal.jpg

Suunnittelin tämän kakun Sorino Cappuccino -suklaakonvehtien inspiroimana. Sain niitä tuotenäytteenä yhteistyön merkeissä Prescott Oy-karkkifirmasta. Halusin kakusta pehmeän koostumukseltaan ja maultaan sekä halusin selkeän cappuccinon maun. Vanilja antaa pientä vivahdetta. Tein kakun pintaan pursotuksen, joka muistuttaa cappuccinokupposen pintaa. Keskellä oleva valkoinen kuvaa maitoläikkää :) Cappuccinon makua on pohjan ja suklaakoristeiden lisäksi myös pohjassa. Pohjasta on lisää täällä.

Cappuccinounelmakakku

Pohja

2 kananmunaa

3/4 dl sokeria

3/4 dl ohratärkkelystä (Ohrakas)

1/2 tl leivinjauhetta

1 rkl capuccinojauhetta

1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta

Leikkaa leivinpaperista pala 26 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan pohjalle. Leikkaa matala suikale myös vuoan reunalle (tarttuu hyvin, kun vuokaan sipaisee rasvaa). Vaahdota munat ja sokeri paksuksi, vaalekaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään ohrakas, leivinjauhe, cappuccinojauhe ja kaakaojauhe ja siivilöi ne vaahdon joukkoon varovasti käännellen. Kaada taikina vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa keskitasolla noin 6 minuuttia. Kumoa uunista tullut kääretorttupohja ylösalaisin sokeroidulle leivinpaperille. Irrota kääretorttupohjasta siinä kiinni oleva leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.

Aseta pohjalevy tarjoilualustalle. Laita sen ympärille 24 cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan reunaosa. Pohja vetäytyy ja vähän kutistuu jäähtyessään ja nyt se on juuri sopiva tämänkokoiseen vuokaan. Laita reunaosaan reunakalvo tai leivinpaperisuikale, jotta kakku on myöhemmin helpompi irrottaa.

Kostutus

1/2 dl maitoa

1/2 tl cappuccinojauhetta

Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa ja sekoita joukkoon cappuccinojauhe. Kostuta sillä pohjalevy pullasutia apuna käyttäen.

Täyte

3 dl vispikermaa

1 1/2 dl kaakaotomusokeria

250 g mascarponejuustoa

150 g vaniljarahkaa

2 rkl cappuccinojauhetta

85 g (7 kpl) Sorino Cappuccino-suklaakonvehteja

3 liivatelehteä

1 rkl vettä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaakonvehdit mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen tai vesihauteessa ja anna jäähtyä haaleaksi. Vaahdota kerma ja lisää vatkauksen loppuvaiheessa kaakaotomusokeri joukkoon. Lisää mascarponejuusto ja vaniljarahka ja sekoita seos tasaiseksi. Sekoita joukkoon cappuccinojauhe ja lopuksi suklaasula. Kiehauta vesitilkka ja liuota puristetut liivatteet sekaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta.

Laita kakku jääkaappiin ja anna hyytyä siellä noin 4 tuntia tai yön yli. Irrota irtopohjavuoan reuna sekä reunakalvo/leivinpaperisuikale.

Pursotus ja koristelu

2 1/2 dl Flora Vispiä

1 dl vaniljarahkaa

1 rkl tomusokeria

yht. 3 tl tummaa kaakaojauhetta

4 kpl Sorino Cappuccino-suklaakonvehteja

Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Laita puolet vaahdosta toiseen kulhoon ja sekoita joukkoon 2 tl kaakaojauhetta (voi laittaa enemmänkin, jos haluaa voimakkaamman värin). Lusikoi vaahto pursotinpussiin, jossa on pyöreä tylla. Jaa loppu vaahto kahteen osaan. Sekoita toiseen osaan 1 tl kaakaojauhetta. Laita vaahdot omiin pursotinpusseihinsa.

Pursota tumminta vaahtoa kakun ulkoreunalle pieniksi tupsuiksi. Pursota sillä noin kolme kierrosta. Pursota sitten vaaleamman ruskealla vaahdolla tupsuja seuraavat pari kierrosta. Pursota keskikierrokset valkoisella vaahdolla (vaahtoa voi jäädä vähän yli).

Leikkaa konvehdit kahdeksaan osaan. Asettele ne kakun päälle tummimman vaahdon päälle.

Cappuccinounelmapohja.

IMG_0315-normal.jpg

Kakku koristelua vailla.

IMG_0328-normal.jpg

Valmiit pursotukset. Minulle tuli tästä mieleen pannunalunen :)

IMG_0340-normal.jpg

Kuin cappuccino, jossa on maitovaahto keskellä.

IMG_0341-normal.jpg

Pikku tupsukkaisia.

IMG_0339-normal.jpg

IMG_0337-normal.jpg

Näinkin kakku on oikein hyvä :)

IMG_0350-normal.jpg

Loppusilaus cappuccino-suklaakonvehdeilla :)

IMG_0366-normal.jpg

Pala cappuccinounelmaa.

IMG_0387-normal.jpg