Laitanpa tähän pullataikinan ohjeen. Tästä määrästä tulee 18-24 pikkupullaa/ kaksi kranssia tai kaksi keskikokoista pullapitkoa. Tämä pullapitko ei todellakaan ole kovin taidokkaasti tehty. Pitäisi harjoitella letittämistä!! No, nyt ei onneksi ulkonäöllä ollut merkitystä :)

Pullataikina

3 dl täysmaitoa
50 g tuorehiivaa
1 rkl jauhettua kardemummaa
1 1/2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
150 g pehmeää voita
1 kananmuna
11-12 dl erikoisvehnäjauhoja

kananmunaa voiteluun

Lämmitä maito kattilassa kädenlämpöiseksi (37 asteeseen). Murenna hiiva kulhoon, kaada maito päälle ja liuota hiiva siihen. Lisää sekoittaen joukkoon kardemumma, sokeri, suola, voi ja muna.  Sekoita jauhot vähän kerrallaan joukkoon ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä kulho liinalla tai kannella ja kohota taikinaa 45-60 minuuttia tai kunnes se on kooltaan kaksinkertainen.

Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja leivo haluamiksesi pulliksi. Anna pullien kohota liinan alla kaksinkertaisiksi eli noin 45-60 minuuttia. Voitele ne kananmunalla. Koristeeksi voi laittaa esimerkiksi raesokeria tai mantelilastuja.

Pikkupullat paistetaan 225-asteisessa uunissa keskiosassa noin 10 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet vähän väriä.

Pullakranssit paistetaan 175-asteisessa uunissa keskiosassa noin 20 minuuttia.

Pullapitkot paistetaan 200-asteisessa uunissa uunin alaosassa noin 30 minuuttia.

Huom! Kevyemmän pullataikinan saat siten, että korvaat maidon joko rasvattomalla maidolla tai vedellä ja laitat voin tilalle rypsiöljyllä 1/2 dl.

Kohonnut pullataikina.