Tein tyttäreni 4-vuotissynttäreille tällaisia pikkuleipiä. Ohje on Ulla Svenskin Lempileivonnaiset-kirjasta. Muottina voi käyttää minkälaista muotoa tahansa. Olen joskus tehnyt kissanmallisia herrasväen pikkuleipiä. Nyt käytin kahta erikokoista neliönmallista pikkuleipämuottia. Hillon kurkistusreijän voisi painaa myös vaikka pyöreällä tyllalla. Seuraavaksi taidan tehdä sydämenmuotoisia hillopikkuleipiä :)

Tästä taikinamäärästä saa jo ison kasan pikkuleipiä. Olisikohan minulla tullut niitä noin 120-130 kpl. Tässä ohje miten itse sen tein.

Herrasväen pikkuleivät

400 g voita tai margariinia

2 1/2 dl sokeria

2 kananmunaa

9 dl vehnäjauhoja

4 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

noin 200 g vadelmamarmeladia

noin 200 g aprikoosimarmeladia

(tomusokeria koristeeksi)

Vaahdota pehmeä voi/margariini ja sokeri. Vatkaa kananmunat joukkoon. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Anna taikinan olla kylmässä noin puoli tuntia.

Kauli taikina levyksi ja paina siitä muotilla pikkuleipiä. Paina joka toiseen reikä keskelle. Paista pikkuleipiä leivinpaperoidulla pellillä 200-asteisessa uunissa keskitasolla noin 8-10 minuuttia.

Levitä marmeladia jäähtyneiden pikkuleipien pohjaosille ja paina kansiosa niihin kiinni. Minä täytin puolet vadelmamarmeladilla ja puolet aprikoosimarmeladilla. Päälle voi sihdata lopuksi tomusokeria.

Vadelmaisia pikkuleipiä.

Aprikoosipikkuleipiä.