IMG_1194-normal.jpg

Leivoin näitä poikani 4-vuotissynttäreille viime kuussa. Pohjan ohje on mokkapalareseptistäni täältä, mutta sovelsin sen intiaanisokerille. Jos pohjan tekee tavallisesta sokerista, ohje on muuten sama, mutta sokeria tulee vain 3 dl, kananmunia 3 kpl ja jauhoja 4 1/2 dl. Kuorrutuksen ohje on Kinuskikissalta täältä. Olen jo pitkään halunnut kokeilla tuota nougatkuorrutusta ja nyt tuli sen aika. Vielä kun tekisi pähkinäsuklaalevitteen itse, niin olisi vielä kivampi :)

Nougatpalat

(1 pellillinen)

4 kananmunaa

5 dl intiaanisokeria

1 1/2 dl maitoa (laitoin soijamaitoa)

150 g voita

5 dl puolikarkeita spelttijauhoja

3 rkl kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja intiaanisokeri paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munasokerivaahtoon vuorotellen jauhoseosta sihtaamalla, maitoa ja sulaa rasvaa.

Kaada taikina tasaisesti leivinpaperoidulle uunipellille. Paista 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi. Leikkaa halutessasi levyn reunat tasaisiksi.

Kuorrutus

2 1/2 dl pähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella)

2 kpl Marabou Dubbel Nougat -patukkaa

Sivele huoneenlämpöinen pähkinäsuklaalevite pohjan päälle mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Paloittele nougatpatukat kulhoon ja sulata ne vesihauteessa tai mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoitellen. Laita pähkinäsuklaalla kuorrutettu pohja 200-asteiseen uuniin keskitasolle noin 3 minuutiksi, jolloin pinta sulaa hieman. Valuta sulatettu nougat kuorrutteen päälle lusikalla tai pursotuspussista tehden kiemuraista kuviointia. Heiluttele ja ravistele sitten peltiä/leivinpaperia kulmista pitäen, jolloin pinta tasoittuu ja nougat uppoaa kuorrutteeseen (minulla se ei juurikaan uponnut). Nosta levy jääkaappiin jähmettymään ja leikkaa se sen jälkeen paloiksi.

Valmis pohjalevy. Reunat on leikattu siisteiksi.

IMG_1181-normal.jpg

IMG_1183-normal.jpg

Pähkinäsuklaalevite levitettynä.

IMG_1190-normal.jpg

IMG_1185-normal.jpg

Nougatkuviointi.

IMG_1192-normal.jpg

Valmiit nougatpalat.

IMG_1199-normal.jpg

IMG_1206-normal.jpg

IMG_1201-normal.jpg